Makan popcorn, homemade!

12:46:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

Favorite popcorn Sally, mestinya popcorn Garrett, tapi sejak-sejak GST ni kan...Sally dengan kakak mmg suka buat sendiri semua benda...sampai la popcorn pun sanggup tak beli...lebih rela buat...

Kalau beli popcorn Garrett, Sally suka ambik yang macadamia punya...tapi bekas medium pun dah mencapai RM37...mmg mahal, tapi macam biasa la orang kata, "quality comes with a price.."

Tapi...menyambut seruan menteri, Sally bukan takat memasak je (refer statement pelajar UiTM), buat kek sendiri...sampai nak makan popcorn pun buat sendiri...jimat kan...? Terima kasih la kepada menteri yang memberi idea penuh kepada perubahan Sally ni... #MenteriBijakRakyatGembira

So, enough with politics and lets enjoyed the popcorn!

With lots of macadamia!!


You Might Also Like

15 comments:

  1. macam mana buat popcorn sendiri...
    sally ada mesin letup2 tu ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally sumbat je dalam oven tu haaa...kasi dia meletop dalam tu...hihihi

      Delete
    2. owh....
      bolehlah nanti try kat umah.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. mmg sedap! lepas ni mau g tgk wayang bawak popcorn sendiri :P

      Delete
  3. Ada juga popcorn mahal dekat Malaysia. Ingatkan popcorn paling mahal, jual dekat cinema tu.

    ReplyDelete
  4. bestnya...akak tak pernah buat sendiri..padahal resepi dah lama tersimpan dlm hp :)

    ReplyDelete
  5. nampak sedap sangat la. T^T
    sedapppnyaaa. pandai la buat sendiri. :D

    ReplyDelete
  6. hikhik, amalkan, mesti jimat, pun dah start nak memasak balik, terima kasih diatas saranan pak menteri....

    ReplyDelete
  7. sila kongsi resipi awak! kita punya flavour dkt garret sama macam awak lah sally

    ReplyDelete
  8. omaigad so cynical ahahaha.. bijak bijak..
    buat sendiri rajinnyaaa Sally.. tapi okay la selamat dari beli garrett.. penang xdok..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!