REVIEW | Cinderella (2015)

4:31:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Rasanya belum terlambat lagi Sally nak review cerita ni...Alkisahnya Sally nak teman kawan Sally tengok Insurgent, tapi kebetulan masa tu lambat sangat tayangan...Sally tak nak balik lambat sebab semalam ada kelas, so, yang paling awal dan mmg kebetulan dah hampir nak start, Cinderella...

Awalnya Sally takde rasa nak tengok pun...tapi sebabkan kawan dah merayu nak tengok, layankan jela...Bukan sebab apa Sally tak nak tengok...sebab cerita dia sama je daripada zaman kita kecik dan remake cerita Cinderella 1995...atau sebab Sally tak leh nak terima cerita fairy tale buat masa ni..? Hahahahaha...


Storyline A live-action feature inspired by the classic fairy tale, “Cinderella” brings to life the timeless images from Disney’s 1950 animated masterpiece as fully-realized characters in a visually-dazzling spectacle for a whole new generation.

Director Kenneth Branagh

Casts Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Holliday Grainger

Genre Romance , Fantasy
Nak review?
Cerita Cinderella laa...takde beza sikit pun cuma dia twist plot sedikit, Cinderella jumpa dengan putera tu sekali lepas tu baru ada majlis tari-menari...Kira tu kali kedua la dorang berjumpa...

Dalam cerita ni ada 3 benda yang Sally suka...

Cinderella punya Wedding Dress...yang ni paling cantik!


Cinderella Ball Gown

and...the most exciting, kasut kaca ni...mmg real gila kasut kaca dia...rasa macam nak beli satu pun ada...hahahaha...

Okay laa...suitable untuk tontonan seisi keluarga...gittew~

You Might Also Like

10 comments:

  1. To be exact teringin nak tengok cerita ni tapi duk ghase cam tak jantan pula tengok Cinderella. Wakakakakaka ! :P

    ReplyDelete
  2. niesa baru tgk semlm!hahaha..kan!cantik gila dress dia..fiuhh..<3

    ReplyDelete
  3. story dah xsaspen..hehe..bawak budak2 blh la nak layan kan..

    ReplyDelete
  4. I'm 24 and I enjoy watching fairy tales.. hehheee

    ReplyDelete
  5. best cerita ni..walaupun jalan cerita dah tau, tapi suasana jalan cerita tu memang cantik..suka tengok baju2 dgan kasut dia..

    ReplyDelete
  6. sally tak cakap best ke tak..ok tak? sinopsis sally bgtau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sally ckp "okay" laaa...xtau nak describe best ke tak...hahahaha...sbb sally x rasa nak tgk sgt pun masa tu... ;)

      Delete
  7. Weeee nak tengok jugak tapi tak lepas lepas lagi nak pegi T.T

    ReplyDelete
  8. Cantiknya wedding dress tu! :D

    ReplyDelete
  9. ehehe fairy tales menipuuuuu and ktia semua tertipuuu tapi nak jugak rela kena tipu..
    ahhaha pergh kalo tngk citer klasik mmg la baju lelawa kan..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!