2015 Formula 1 - Petronas Malaysia Grand Prix After Race Concert (Girls Generation & SHINee)

4:22:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Baca tajuk pun rasanya sure korang dah tau Sally nak cerita pasal apa kan..hihihi...tapi sebabkan Sally nak cerita jugak jadinya Sally menaip dengan penuh gagah!

Sebelum ni Sally dah bagi entry teaser 2015 Formula 1 - Petronas Malaysia Grand Prix (27-29 March 2015), kiranya harini kita cerita secara menyeluruh laa...Seriously Sally sebenarnya tak minat SHINee atau Girls Generation, tapi bohong la kalau kata tak pernah dengar lagu dorang tu...Selalu je dengar...ada je merata lagu dorang dalam playlist Sally..hihihi...tapi mungkin tak sama macam Sally minat CNBLUE rasanya..hihihi...Lagipun Sally teman Dayah je sebab dia yang minat SHINee...

After Race Concert mula mesti la lepas semua race tamat...Sally pun tak pasti sape yang menang...rasanya Ferrari yang menang kan..? Petronas nombor 2-3 macam tu...entah...nampak tak langsung tak peduli pasal race..LOL...maafkan saya...saya bukan pengulas sukan...

Konsert start lebih kurang pukul 5pm...tapi fans semua dah beratur sejak pukul 3pm lagi sebab nak dapatkan tempat paling depan...biasa la...dah namanya pun free standing...macam tu la gayanya and I must say, all the fans are extremely GANAS!

Sakit tau kita kena rempuh~

Konsert bermula dengan persembahan daripada errr...Sally tak ingat apa nama group dorang! So sorry! lepas tu dorang ada menyanyi dengan Altimet!


Ramainya orang...dah la Sally katik...orang depan pun seronok menari bagai...mmg tak nampak apa laaa...terpaksa la rakam lepas tu balik tengok kat rumah...nampak tak sedihnya tahap apa..hihihi...

Nak sampai kat Girls Generation & SHINee bukan main lama menanti...dah la panas gila! ingatkan dah nak keluar la Girls Generation ke SHINee ke...tetiba yang keluarnya DJ Hitch Hiker...wehhh...semua orang stress..hahahaha


Tapi...akhirnya! akhirnya keluar jugak SHINee!



Seingat Sally dorang ni nyanyi dalam 6 lagu termasuklah Lucifer, Everybody, Dream Girl dan beberapa buah lagu yang Sally tak ingat nama just tau jela..hihihi...

SHINee nyanyi berganti dengan Girls Generation...GG plak nyanyi lagi banyak rasanya...maybe dalam 7-8 lagu, Sally tak kira sangat...ada la lagu Gee, Mr. Mr., I got a boy, Hoot dan beberapa lagi lagu yang Sally tak tau...


Tapi Sally respect jugak kat penganjur sebab ada berhenti untuk memberi laluan kepada waktu Maghrib...dan semua fans pun walaupun kebanyakkanya Chinese pun still hormat dan takde buat bising...


Overall konsert ni okay la...havoc tapi bila fans mula merempuh orang tu Sally tak minat sangat perangai...tapi nak marah pun tak boleh...sebab paham sangat yang semua orang nak depan kan...dengan rakyat Malaysia yang kebanyakkannya katik..hihihi...termasuk Sally..hihihi

Okay..okay...habis dah laghaaaa~

You Might Also Like

8 comments:

  1. penganjur macam ni lah bagus kan..takdelah main langgar je waktu solat kita..meriah sungguh kan..

    ReplyDelete
  2. hahahaha... kaitk bukan sebarang katik...
    sekali rempuh.. habis berkatik-katik semua.. :)

    ReplyDelete
  3. bgus time magrib tu.... sekurang2 nya beringat la jugakkan

    ReplyDelete
  4. wahh, terbaiklah, dapat tengok live. sis Sally mesti dapat tempat yg quite depan sebab boleh tangkap gambar cenggini.. :)

    ReplyDelete
  5. semua yang datang konsert ni duduk tengok F1 skali atau datang tengok konsert je ? hahaha..
    samalah kita. tak adalah minat diorang ni sangat pun tapi kalau ada chance tengok jelah kan..

    ReplyDelete
  6. Tak suka free standing concert.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!