Jemaah Iqra' - 1997 sehingga 2015.

11:55:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Mesti macam pelik dengan tajuk kan....sekarang ni group whatsapp dah menjadi satu trend, bila mana kita berkumpul, berbual dan berbincang dengan kawan-kawan lama, mahupun yang baru..

Jemaah Iqra' ni pada awalnya merupakan satu group alumni yang menghimpunkan kawan-kawan Sally sejak tadika dan sekolah rendah...daripada nama alumni SK (2) Taman Keramat sampai la jadi Jemaah Iqra'.. Perkataan jemaah bila Sally yang jadi admin group secara tiba-tiba left sebab phone Sally rosak dan hbs reset segala benda...Jemaah tu sbb kiranya imam (Sally) dah tinggalkan group...


Gagah Sally google nak cari lencana sekolah ni tau...hehehe...so, ni la lencana masa sekolah rendah dulu...1997 masa kali pertama Sally jejak kaki menjadi murid tahun satu...Ya Allah, cepat sungguh masa berlalu kan...Semalam, kami saje la buat reunion, tak la reunion sangat...saje makan-makan dan sambil-sambil tu nak celebrate harijadi kawan baik Sally, Nasyitah.


Disebabkan Sally dan admin group baru, Syamimi suka makan makanan Korea...jadinya jemaah lain pun sibuk jugak nak cuma makan makanan Korea...jadi Sally suggest la ke Gangnam Gimbap yang terletak di Ampang Point..Masa ni Nasyitah belum tau yang kami nak buat surprise untuk birthday dia, tu yang muka elok je masing-masing...


Weha - Alia Hamdan - Syamimi


Ni la belated birthday girlnya...seronok meniup lilin bagai...hehehehe...kebetulan kedai tutup pukul 10 malam...tak sempat nak makan dah kena halau balik...hahahaha...lepas tu bergerak la ke pusat karaoke...karok pulak dah laa...padahal nak makan kek je kot!




Dengan kek takde pinggan, tisu je jadi pelapik...dengan Nashrah yang menyanyi macam membaca sajak, Weha yang dok pilih lagu tapi tak nyanyi...hahahaha...macam-macam ragam la dorang ni...yang dah jadi bini orang pun perangai masih tak berubah lagi...Semoga ukhuwah yang terbina ni akan kekal...selamanya...ke Jannah hendaknya...InsyaAllah...


 
“Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.”
Muhammad Ali

You Might Also Like

12 comments:

  1. wow..best lepak ramai2.. bila jmpa mesti mcm2 cerita kan..

    ReplyDelete
  2. seronok ber'reunion dgn kengkawan. rindu pulak zaman sekolah ;')

    ReplyDelete
  3. memang syok ahh kalau jumpa kawan kawan lama kann :D

    ReplyDelete
  4. Waa beznye dpt gathering sama2 :)


    Salam,

    Saya nak minta tolong review applikasi android ini boleh?

    Syarat kena install lepas itu review..
    Jika dah buat semua itu tinggalkan link diruang komen nanti saya hubungi anda untuk bagi Gift Voucher Code 12% discount untuk membeli di blogshop kami.

    Link ada dibawah ini

    New Aplikasi Android Baju Sweet Muslimah

    Terima kasih

    ReplyDelete
  5. seronoknyaaa. tetiba rasa mcm nak bergathering jugak hiks.

    ReplyDelete
  6. Syokla dpt jmpk kengkwn sekolah blik sally.hehe..rasa mcm muda2 blik kan.,^_^

    ReplyDelete
  7. Salam singgah isnin dik sally...bestnya bila dapat kumpul ramai2 dengan kawan2...

    ReplyDelete
  8. rabuni jumpe kite pulakkk! hehehehe

    ReplyDelete
  9. Dah kenapa si Weha tu nampak cam kemain besar !! Dulu before kawen kocik jaaaa.

    ReplyDelete
  10. Seronoknya dapat jumpa kawan-kawan sekolah rendah ni.

    ReplyDelete
  11. cute saaangat.. kan masing2 ada grup skarang ni..
    kumpul kat fesbuk n now ada wasap grup..
    hehe masing2 da dewasa..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!