Travelogue Korea : N Seoul Tower @ Namsan Tower

3:43:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Tempat pelancongan terakhir yang akan Sally ceritakan dalam pengembaraan 11 hari Sally di bumi Korea...rasa macam sekejap sangat masa berlalu...lepas ni nak pergi setahun pulak laaa...hahahaha...

perghhh...melampau!


Dari kejauhan lagi dah nampak menara ni....N Seoul Tower @ Namsan Tower dibuka kepada orang ramai bermula pada 15 Oktober 1980 dan sejak itu menara ni dah menjadi tarikan utama pelancong.
 
N Seoul Tower @ Namsan Tower setinggi 236.7m terletak di atas Gunung Namsan, menawarkan pemandangan panorama bandar Seoul dan kawasan sekitarnya. Walaupun sudah berusia hampir tiga puluh tahun, namun menara ni masih lagi tegak berdiri megah sebagai salah satu mercu tanda bandar Seoul!

Menara ni mmg terkenal dikalangan pelancong...lagi-lagi pasangan kekasih yang nak cinta mereka kekal lama...kenapa..?



Haaa!

Kat sini juga la tempat yang paling popular untuk pasangan kekasih sebab mereka nak letakkan tanda cinta mereka, macam biasa la...kuncikan mangga yang tertulis nama kita dan pasangan kemudian buang la kunci dia supaya takde halangan lagi dalam hubungan kita...

terlalu cliche..?

Tak apa la...sebagai kenangan...Sally letak jugak padlock kat sini...dengan janji yang Sally akan kembali kesini lagi...InsyaAllah!


Oppa takde...?

Takde masalah...ahjusshi kan ada...!



Pada awalnya ingat nak naik teksi, sebenarnya dah naik pun tapi lepas tu kena tipu...turun la pulak naik bas...hehehehe

Macam mana nak kesana, ada 4 pilihan :

BAS, CABLE CAR, KERETA & BAS SEOUL CITY TOUR

Mana nak dapat or macam mana nak naik, korang boleh check kat laman web rasmi N Seoul Tower.

You Might Also Like

13 comments:

  1. gi tempat orang nak kena tau sedikit sebanyak tentang tempat2 dan transportation kan sally..kalau tak mudah je nanti kena tipu...isk..teruk benau..

    ReplyDelete
  2. cantiknya tempat love love tu...hehe,nanti akak pun kalau pergi nak letak jugaklah..

    ReplyDelete
  3. takder bunggy jumping ker tower tu?? kalau ada kan best... padlock love... haiiii... boleh lah nanti saya pun nak letak kat sana....

    apasal boleh kena tipu pulak nih... hati hati yer

    Salam kenal dan salam singgah

    ReplyDelete
  4. udah jauh perjalannya yach, jadi pengen ikutlah :(

    salam kenal admin kumpulankonsultasi.com

    ReplyDelete
  5. amboii setahun dah macam nak bermastautin dekat sana. hahahah :)

    ReplyDelete
  6. Macam bukan ahjussi je kak Sally. More to haraboji. hehehehehe

    ReplyDelete
  7. untunglahh.. kite blh tengok tower ni dlm running man jerrr ... thehehee..

    ReplyDelete
  8. kau kunci cintaku pada padlock.. hihi

    ReplyDelete
  9. one fine day nak jugak bubuh love lock kat situ. hope sangat one day. haha

    ReplyDelete
  10. wah wah nak travel setahun pula kt sana??? nk ikuttttt...kan memg xcukup walpn 11 hari kt sana. sebab sgt banyak tmpat yg nk pergi n lawat kot. lepas tu sampai satu tmpat xleh nk rushing seb terlalu cntik dengan keindahanyya...harus pergi !!

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  11. kena tipu ? ceciter sket Sally.. apa benda kena tipu tu.. amboi ahjusshi taxi pun main tipu eh.. isk isk.. N tower ni wajiblah kena pegi kan kan.. insyallah masuk list. nak pegi stahun ? jom migrate sanalah hehe..

    ReplyDelete
  12. Wow eow bestnyerr dpt g Korea..untung lerrr

    ReplyDelete
  13. Entah bila la boleh sampai ke Korea ni..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!