Entry CNBLUE : 5th Anniversary & Jung Yong Hwa First Solo Album 'One Fine Day'

12:20:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Tajuk dah habis panjang dan sangat terus terang, Anti K-POP blogger jangan la baca...kang sakit hati...sakit jiwa pulak...okay..?

Sepatutnya entry ni Sally kena update semalam...tapi sebab semalam Sally tgh ambil last paper untuk final exam...Jadinya tak sempat la buat entry....


14 - 01 - 2015

Happy 5th anniversary my dear CNBLUE!

I'm so glad that I love you all years by years and I am sure that I will continue loving you guys in the future..Oh man! I just can't...I'm so glad that I addicted to you guys! :)

Happy 5th debuting anniversary...keep smiling...keep working hard...keep rockin the stage...because you got all the Boice's behind your back...we will keep supporting you guys until the end...Thank you for the lovely moment you shared with us...Thanks for keep working hard to give the best for us! For 5 years you've already gone so far, Many awards, tonnes of successful concerts, and gain so many loyal fan but you guys still very humble.


Walaupun hakikatnya tak paham sepatah haram pun...tapi Sally suka je nak share kat sini...hahahaha...nak kasi korang tengok jugak! I'm so touched that you bowed and I will never regret my decision to grow old being a Boice and I want to grow old with more CNBLUE music! (err...tua nanti buat la lagu yang slow sikit..hahaha)

......and I've been doing a short video to join the #15secondswithCNBLUE, a short contest to celebrate CNBLUE 5th Anniversary!

video

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dah habis dengan kisah 5th anniversary, sekarang Sally nak cerita pasal first solo album Jung Yong Hwa yang dijangka akan released pada minggu depan, to be exact pada 20th January 2015...Tak sabar rasanya...eh, korang dah dengar lagu Mileage? Kalau belum boleh la cuba dengar...mmg sangat berbeza konsep dia dengan CNBLUE...tapi apa pun...Sally masih lagi menanti comeback CNBLUE as a group...tak reti la nak support each member je..huhuhu...but for meantime, I just can't wait to listened the whole album!



Hahahaha...that's all the medley for title track 'One Fine Day'. This sounds brilliant, it will be practically impossible to choose just one favorite song, I'll adore them all...hahahaha...or because I just loved him too much? Hahahaha...I'm so sorry KJ, I can't even choose the tall, black sweet (hitam manis) man over this pale handsome looking man..hahaha...but I'll make sure my husband will be just like Taufik Batisah (or maybe him to be exact)..hahahaha....

Album Yonghwa akan ada 2 version...satu Version A dan lagi satu Version B... beza kedua-dua cuma pada album cover & first limited edition poster dia sahaja...tapi biasa la...FNC ni saja nak suruh orang beli dua sebab dia tau Boice tak dapat pilih Version yang mana sebab dua-dua sangat cool!

Pre-order untuk album Yong Hwa dah pun dibuka...ramai yang jual...ada yang jual yg special sign punya..tapi mahal sikit la...? Sally...? tak dapat beli laaa...sebab pre-order masa tengah bulan oii...kang ada yang makan album selama dua minggu...aishhh!

Tapi...tapi...semalam ada kawan boice Sally yang baik hati nak belanja Sally...dia tanya nak Version mana..? and as I expected...I can't never choose which one..hahahaha...and she suddenly said,

"Beli jela dua-dua...kan senang.."

and I was like.....


Yes! I'm going to get both version...pembaziran? itu sudah confirm..tapi ni orang belanja...and I can't say NO! sebab sayaaaa sangat gembiraaaaaaa......

Ok, drama queen malas nak cerita panjang...kejap lagi Faizah Azmi kata kak Sally dia riak... :P

p/s : eh, beli satu version je dik Non? hahahaha

You Might Also Like

13 comments:

  1. good morning..hehee..ambooi laju update blog ye :D

    ReplyDelete
  2. Yaaaaa!!! Masyaaaaa pleaselah belanjaaa iolss Version B je, B je Masyaaa :p

    ReplyDelete
  3. dh 5 tahun dh group CNBlue ni. saya start kenal cnblue time form2 dulu. start minat tahun lepas sbb penyanyi dia hensem2 n lagu dia sedap2 :p

    ReplyDelete
  4. klu dpt faham bahasa hangul lagi best sally ...

    ReplyDelete
  5. nak tanya...website apa ye nk order album tu??maaf lah tanya sebab tak sure thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Website tu x pasti...kalau rajin just scroll je dekat Twitter... Btw, you dr mana? Kalau KL... Official fanclub Malaysia pun ada amik order sampai 17th ni... (^~^)

      Delete
  6. amboi... semangat betul hapdate ttg CN Blue... well, me too semangt juga kalau bab2 suju..hehe.. lagu CN blue best2 seb rancak, tp bila time jiwang yong hwa dtg memg jiwang abeh..hehe

    oh.. good luck utk ur contest n mee too choose "tall, white, handsome"...hahaha

    ReplyDelete
  7. happy birthday!!!


    eh hikhik. wahhhh its oledi 5 years??!?!? T_T
    step by step 123 dipdidaridu~
    tu je yg qila hafal kak sally.
    maap!

    ReplyDelete
  8. Omo! Omo! Untungnya kak Sally ada orang nak belanja :D

    ReplyDelete
  9. Dah terubat luka di hati Sally? Apapun gembira, Sally dah ceria

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!