Cinta zaman sekolah dulu. (Sambungan)

5:05:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Bukan la sambungan atas desakan...tapi saje nak kasi habis cerita sebab ramai yang salah faham bila Sally kata Sally jumpa dia balik...huhuhu...

Kepada yang blur, baca la Part 1 dulu kasi paham...

Bila Sally cakap Sally jumpa dia balik...sebenarnya Sally jumpa dia lepas masuk sekolah menengah tu...Part jumpa ni lagi sekali lupa...ke Sally actually tak jumpa pun dia ek..? Sally tak ingat laaa...Tapi Sally cuba cerita part yang Sally ingat la ye...

Rasanya dalam bulan Februari (2003) ada satu nombor call Sally (Sally dapat hand-phone masa tingkatan 1)...mmg nombor yang tak familiar laa...Alaaa...Awak pulak nak dapat panggilan sekali dalam sehari pun susah...kalau tak mama yang call mmg tak berbunyi laa...hahahaha...Jadinya angkat jela...


At first Sally mmg tak dapat recall siapa dia...Then borak-borak dan borak....baru la kenal kot...eleeehhh...takkan la tak kenal kan...lama jugak la sampai la Sally tau yang haritu hari lahir dia...Biasa kalau celcom kan boleh call 8pax free seminggu, so, seminggu la Sally kena kacau dengan AF...

Then, dia diam nak dekat 2 bulan lebih...Lepas tu ada orang lain mesej pakai no anonymous...Rupanya AF dah masuk sekolah berasrama penuh, jadinya innocent la bagai tak bawak phone tu...huhuhu...dan masa terus berlalu la...dalam setahun ada la contact 2-3 kali...tu pun kalau dia balik rumah...

Ouh! ada satu insiden yang Sally ingat...

Sebenarnya ada sekali tu patutnya Sally jumpa dengan dia...tapi secara kebetulan la...sebab Sally ada kat area yang sama...tapi Sally lari sebab time tu pakai seluar track dengan tshirt bodoh je..hahahaha...So, I missed my chances to meet him... (even sebenarnya Sally nampak dia, tapi dia tak perasan Sally...hahaha...dah nama pun menyorok)...

Well, actually tak pasti kenapa hilang je lepas tu...Means lost contact laa...Rasanya sebab nombor yang Sally pakai tu hilang...phone hilang to be exact...jadinya Sally guna nombor lain dah...dan that's the end of the uncompleted love between us...

Rasa ralat pun ada, tapi kalau dah takde jodoh nak buat macam mana kan...

But to be honest, I just wanted to meet him again...once and for all...
Saje je...nothing more pun sebenarnya...

Hey Ahmad Fuad, if you're reading this...Let's meet again!

You Might Also Like

17 comments:

  1. In Shaa Allah, kalau dah jodoh tak kemana..

    ReplyDelete
  2. harap-harap impian Sally untuk jumpa dia akan tercapai .. ^_^

    ReplyDelete
  3. Akak doa ahmad fuad hassan baca ni ye..hehe

    ReplyDelete
  4. kah ! akhirnya sebut jugak nama dia. dok AF je dari memula. dah macam akademi fantasia. hahaha. moga diperkenankan untuk jumpa dia lagi. mana tau esok jenjalan tetiba terjumpa dia. hihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg niat nak bagi orang baca sampai last..hahahaha

      Delete
  5. AF WHERE R U PLS MUNCUL OIII
    HIHIK.
    EEEEE SWEET NYAAAA AAAAAA I KEN NOT LAH CEMNI HIKHIK

    HAIH <3333

    ReplyDelete
  6. Alaaaaa sweetnyaaaa ! Ahmad Fuad please cari Sally balik.

    ReplyDelete
  7. haha..semoga jumpa mr right kak sally..

    ReplyDelete
  8. Pernah rasa apa yang Sally rasa... Ralat sangat.... hahahha tapi sekarang Sha dah kahwin, so macam tak manis plak nak ingat cinta monyet,,, haih rindu zaman sekolah lepas baca entri Sally ni :)

    Semoga ada chance jumpa AF balik !

    ReplyDelete
  9. alolorrr sweet giler...kita doakan kak Sally jumpa jugak dia satu hari nanti....haishh, kaau jodoh takkan ke mana lah kak sally.... :D insyaallah ada :D

    ReplyDelete
  10. Semoga sally berjumpa dgn AF...ni kira mcm SA yer sally...secret admirer...

    ReplyDelete
  11. Sweet sangat! Ahmad Fuad, cepat say hi dekat kak Sally :D

    ReplyDelete
  12. aaaaaaaauuwww \\^^// shooo sweet. hey ahmad fuad !! if ur reading this.. u better go n meet sally k..!! kawan2 blogger dia ramai kalo x jumpa siap..!! hahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi oi...jangan la bawak geng...kang lari plak dia..hahahha :P

      Delete
  13. Doa banyak2 sally mana tau allah permudahkan...eheh...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!