Pernah tak..?

9:03:00 PM Sally Samsaiman 37 Comments

Sally menulis dalam keadaan keliru...

Ok, let's straight to the point..

Semalam masa on the way nak study, Sally turun bas...dan nampak ada seorang pengemis yang minta sedekah...hati jadi berbelah bahagi...sebab nampak fizikal terlalu sempurna, nak kata tua jauh sekali...minta sedekah...sally dalam hati terfikir..kenapa tak nak kerja kalau dah sempurna tubuh badan dan akhirnya sally tak derma dan terus berlalu...

Bila sampai satu tahap sally terfikir, kenapa aku berkira sangat dengan RM1 kalau nak derma...kisahkan la dia menipu atau tidak...persetankan dengan baik buruk kau bantu dia...kenapa..kenapa kena berfikir untuk buat kebaikkan...?? 

Hard to admit this..


Ustaz Azhar Idrus pernah berkata, kalau ditakdirkan kamu menderma dan orang tersebut mmg memerlukan bantuan...maka kamu akan peroleh pahala kerana menderma...namun jika ditakdirkan orang yang kamu menderma itu menipu, maka kamu akan peroleh pahala kerana menderma dan juga pahala kerana ditipu...

I'm speechless...on the way balik ke rumah, cuba cari kalau-kalau lelaki tu masih ada...tapi...nah! dia mmg takde kat situ...tetiba rasa bersalah...camne kalau dia betul perlukan bantuan..? dan sally tak bantu dia...sampai sekarang rasa bersalah masih bersarang...

-_-'

37 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding Day!

5:13:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Kalau ikut hati...malas rasanya nak ke mana-mana hari ni...tapi ibu suka psycho...sakit hati...

"Berat sangat la nak ke kenduri orang, nanti kamu kawen takde orang datang!"

Gila laa dia punya psycho...hahaha...so, kenduri hari ni adalah anak kepada kawan ibu....majlis berlangsung kat Dewan Perdana Felda....masuk-masuk je terus jengah tempat makanan...dah tu nak jengah apa lagi...dah pengantin belum sampai...hihihi...


Ada nasi minyak, bihun singapore, ayah berempah, daging masak hitam, lontong, satay, laksa, sup ayam...kuih muih...perghh...heaven wooo makan dia tadi...sampai rasa dah macam makan buffet kat hotel...hihi...


Pastu, ada persembahan daripada Imam Muda Najdi..hihi...nak amik gambar tapi malas nak bangun...so, zoom jela...tu pun dah set baik punya...tetiba dia tutup mulut...dah tak nampak muka dia wooo....

Nah! yang ni close up muka dia...kot-kot la kalau tak kenal kan...



Tuan blog alami kemalasan berganda nak bergambar...so, dia appoint la ibu dengan best friend dia sebagai penghias blog hari ni...tuan blog kan pemalu -_-'


Door-gift dia kotak comel warna Tiffany green! sumpah cantik kaler ni...dalam ni ada coklat Hershey... ingat nak suruh kakak sally pakai baju tiffany green + pink masa wedding dia nanti...tapi dia kata takde...kena cari kat butik...yang rata-ratanya sewa almost RM1,800++ PER SUIT...so, terkubur impianku...

p/s : Nak suruh sally pakai Tiffany Green..? Maaf! tidak sekali-kali ku menderhaka pada warna biru...I will go for Electric Blue for my wedding yang tak tau bila akan berlangsung! hahahaha :P 

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!