Travelogue Korea : "Ripleys Believe or Not" in Jeju Island

4:17:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Lepas ke Alive Museum tu, kami singgah kejap ke Muzium "Ripleys Believe or Not"...muzium ni sebenarnya berhadapan dengan Muzium Teddy Bear tu...tapi...kena ambik masa 2 hari baru sampai...hahahaha...ni pun sebab sesat je..kalau tak mmg tak sampai pun..hahahaha...

Sebenarnya takde ape pun kat sini...cuma banyak benda-benda yang pelik laa...sesuai sangat la dengan nama dia... "Ripleys Believe or Not" ...


Manusia dengan hidung yang paling besar dan panjang...


Manusia pertama yang ada tanduk secara semulajadi...


Manusia yang paling tinggi..


Yang baju biru tu mmg original muka macam tu...yang baju kuning tu terencat..hahahaha




Jangan pandang lelama...kang tak tido malam kang..hahahaha


Wedding dress by Vera Wang, tapi guna 100% tisu! Cantik...tapi tak rela nak pakai...hahahahaha...kang kalau terlucut tgh jalan...ada lagi satu entry baru dalam muzium "Ripleys Believe or Not" tu...

Sally tak pasti la entrance fees dia berapa, tapi kalau tak silap untuk adult kena 9,000 Won = Lebih kurang RM30 laa..huhuhu...sebab yang ni takde dalam itinerary...tapi sebab dah sesat kan...hadapkan aje laaa...

So, that's all...keluar je dari muzium ni g lepak Starbucks kat sebelah.

dan balik ke HKjeju Hostel, sebab esoknya dah nak ke Gangneung! :)

You Might Also Like

19 comments:

  1. eh ada lagi muzium Ripley's ni, ingat kat Gold Coast je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ripley's ni banyak la kak...rasanya kat Hong Kong pun ada...

      Delete
  2. seronok la cuti xmau ajk kite. huhuhuhuh
    sadisss. eerrhh, takut la tgok yg muka dlm bowl tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, takde ajak ke bella..? hikhikhik....

      pasal tu cakap jgn tgk lelama :D

      Delete
  3. Yang kuning tu comel , boleh kenalan ? Hahahaha.

    ReplyDelete
  4. bhahahaha kang terlucut baju tu ada 1 slot khas.. believe it !! hehehe creepy la tempat ni. yang dalam balang tu apa..?

    btw CT ade segmen.. kalau sudi jemput join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...hahahaha...mmg la sbb ada benda yg pelik-pelik je...dalam balang tu kepala org la ct..huhu..

      dah join pun! :D

      Delete
  5. huishhh panjangnya hidung. hahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun manusia dengan hidung paling besar :P

      Delete
  6. seram pulak tengok kepala dalam balang tu, haha

    ReplyDelete
  7. tak msuk pn muzium ni. ambl gmbar depan dia jer.. tu pn dr sebrang jln depan teddy bear muzeum

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde benda pun dalam ni...kitorang pun sebab tersesat je...

      Delete
  8. sally, agak2 ade tak org sanggup pakai wedding dress tu eh? semata2 nak merasa pakai baju vera wang?
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je....tapi kena pastikan tak hujan laaa...hahahahaha

      Delete
  9. Ripley's ni macam everywhere je dia ada.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!