Travelogue Korea : Daepo Jusangjeolli Cliff (주상절리) in Jeju Island

1:30:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Masa sampai ke Daepo Jusangjeolli Cliff ni, Sally mmg tgh malas gila nak berjalan...sebab lapar je sebenarnya..hahahaha...so, kat sini mmg terhad gila gambar yang ada...masih lagi sight seeing...maknanya tak la ambil gambar sangat...dengan phone yang bateri dia tinggal paras bahaya je...


Lalu kiri ye..hahahaha









If you follow the farm road 600 m to the southwest from Depo-dong, at the end of the pine tree forest is a cliff. At the base of this cliff is the Jisatgae Coast along with the imposing stone pillars. The Jusangjeolli are stone pillars piled up along the coast and is a designated cultural monument of Jejudo Island. The Jusangjeolli was formed when the lava from Mt.Hallasan erupted into the sea of Jungmun. They are rock pillars shaped like cubes or hexagons of various sizes and almost seem as if stonemasons had carved them out. The administration of the district named them 'Jisatgae Rocks' from their old name 'Jisatgae'. Its 20 m cliff makes it a popular spot for high tide, sea angling. The waves of the high tides crashing into the side of the cliff provide a breathtaking view of the ocean surrounding the pillars.

Kalau korang jenis yang suka laut, suka tengok pemandangan kan...Sally sarankan korang jalan-jalan kesini la...mmg best...rasa tenang je tengok laut dan batu bata tu semua...great moment! :)

 Tiket masuk : 
Dewasa
2,000 won (Group 1,600 won)

Remaja & Kanak-kanak
1,000 won (Group 600 won)
*Kumpulan - Lebih drpd 10 orang

You Might Also Like

17 comments:

  1. ya alahh cantiknyaa view dekat situu. mesti tenang je rasaa :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum sally...cantiknya pemandangan...:)

    ReplyDelete
  3. Subhanallah...cantik pemandangan..

    ReplyDelete
  4. tambang semua berapa?I mean perbelanjaan.....termauk dgn tiket flight..hehehehe..sorry kak sally lama tul ta mengomen..hajat dihati nak aktif balik tahun 2015

    ReplyDelete
  5. jusangjeolli....!!!!!!!!!! memg sangtat cantik pn. nak menangis masa smp kat sana. berbaloi jaln kaki dari teddy bear museum ke sini... walpn penat jalan, rasanya dkat 3km..heheheh
    saya ada share juga gmbar2 sya kt sini kt blog saya. jemputlah tengok :-)
    Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

    ReplyDelete
  6. awhh cantiknya pemandangan !!

    jemput singgah http://rainbowissunshine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. ooowh yes !! tempat ni sangat cantik. kalau ada rezeki ke jeju akan make sure singgah sini. sukaaa scenery laut cemni..

    ReplyDelete
  8. Kak Sally tangkap gambar pakai phone apa ya?

    ReplyDelete
  9. citer 'My Girl' tu berlakon kat sini ek?

    ReplyDelete
  10. subhanallah. cantiknyaaa pemandangan kat situuu!! baru tengok gambar dah rasa tenang, nyaman ja. kalau dapat pi betul, haishh mesti lagi best!

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum sally, lawanya T________T"

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!