Travelogue Korea : Alive Museum in Jeju Island

12:11:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Hari terakhir kat Pulau Jeju...tapi kali ni kami tak sight seeing dah tapi masuk ke Alive Museum dan jugak Ripley's Believed or Not...Actually kedua-duanya ada berhadapan dengan Teddy Bear Museum, tapi hari kami pergi ni berlainan...sebab sesat sampai kesini...Sedih tau! sebab kami kan drive sendiri...Nak nanges rasa bila sesat...dan demi Allah, rasa rugi sebab tak dapat ke Seopjikoji (섭지코지)..dah la tempat dia cantik! sobs sobs! *crying*

Tapi takpela...Allah nak bagi peluang ke tempat lain...dah takde rezeki nak buat macam mana kan?

Alaaa...kan boleh pergi Jeju lagi sekali...kekeke

Alive Museum di Jeju Island ni ada 2 branch, satu Jungmun branch dan lagi satu Seong-eup branch...Kedua-dua branch ni agak jauh la jugak...so, pergi jela salah satu...itu pun dah hampir 3 jam tau duk main ambil gambar dalam tu..hehehehe 

Kak Fiza - Kak Dayang - Kak Huda

Kat sini kami berempat je...huhuhu...sebab satu kereta dapat g Seopjikoji, kami satu kereta sesat ke sini...huhuhu....


Jujur kata...Sally sebenarnya tak tau Sally g branch mana...tapi hati kuat cakap Sally g Jungmun branch, sebabnya yang kat sini ada 5 themes : Trick Art, Digital Art, Object Art, Sculpture Art, and Provence Art....Kalau yang kat Seong-eup branch ada lagi banyak benda, ada 7 themes kalau tak silap..tapi yang ada 5 themes ni pun dah lelah main...kira mmg banyak benda dalam ni...so, sila la tengok ye..hihihi..err...yang utk kanak-kanak lebih 18 tahun punya gambar tu Sally tak upload la ye kang ada yang rosak otak tgk....wee~



Split personality budak ni..hahahaha...sekejap baik sekejap jahat...alaaa...kat dunia sebenar pun sama je...kekeke


Kak Dayang gergasi dgn kak Huda cinonet! :P


Kat Pulau Jeju je yang ada duyung pakai tudung tau...hahahaha..siap lengan panjang kot, Malaysia ado? Hahahahaha....


Nampak?
Tetiba duyung tadi dah ada kaki...muahahahaha


Turun la kak oiii...turun!



Tolong! Budak Sally tu nak jatuh gaung!

Orang ramai : "Biar jela dia tu...drama lebih!"

Kau ingat kau cantik? hahahaha






Hah...daripada Pulau Jeju gagah mendayung sampan nak ke Venice...kekeke...

Sebenarnya banyak je lagi gambar kat sini...tapi disebabkan ni nak tulis blog bukan nak print gambar kat Foto Zzoom, jadinya sampai sini jela mampu nak di upload...hehehe...habis kuota internet nanti kang..kekeke...
Open 09:00 to 23:00 (ticket office closes at 22:00) / 365 days a year 
Fees
Adults: 9,000 won
Youths: 8,000 won
Children: 7,000 won
Soldiers: 8,000 won
people of National Merit, the disabled,and senior citizens: 7,000 won.

Groups over 20: Adults 8,000 won, Youths 7,000 won, Children: 6,000 won

Jeju residents receive a 1,000 won discount
Homepage : http://www.alivemuseum.com/

You Might Also Like

21 comments:

  1. Hahahahaha comel je semua gambar ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kann..comell je semua gmb niesa tgk..

      Delete
    2. hahahaha...tengok la sape model dia kan...dengan muka lagi..hahaha

      Delete
  2. pehhh. boleh feeling feeling nak terbang . hahahaha. seronoknyaa lahaii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takat feeling...dah siap terbang pun..

      p/s : naik flight laaa

      Delete
  3. bestnya!!! hahahahahaa. yg part wings tu mcm best je ambik gmbar kat situ. blh angan2 ada wing sekejap. uwaaa nak pegi jugak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigooo~ hahahaha...sila kumpul duit daripada sekarang ye! :D

      Delete
  4. comel-comel..napelah takde 'Uppa' (betul ke eja?) datang selamatkan Sally masa nak jatuh gaung tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeee~ buka uppa la kak...oppa..hehehehe...tu la pasal...sampai hati dorang :P

      Delete
  5. semua best...lagi2 expression muka tu...hehehe

    ReplyDelete
  6. wahhhh...seriously best sgt2!!!! cantik semua gambar2 tu..geram je tgk..

    ReplyDelete
  7. amboi, posing sakan. jealous sangat! haha. bila la nak sampai sanaaaa.

    ReplyDelete
  8. Bestnye yg posing kepak2 ala-ala angel tu..

    Papaglamz singgah dan follow blog ni. Jom terjah n follow Papaglamz.

    www.papaglamz.com

    ReplyDelete
  9. haaaa ini best heehhe
    macam real kan.. amenda branch2 tu sally..?

    ReplyDelete
  10. lawa2 lukisan ni. tapi kelakar pun ade. kakak saya pegi trick eye muzium kt seoul, ada lukisan yg sama mcm dlm gambar ni :D

    ReplyDelete
  11. tempat nih ada kat dlm drama heartstring ..
    mcm best je

    ReplyDelete
  12. Seronoknya kak Sally! Ala-ala Trick Eye Museum la ni kan.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!