Travelogue Korea : Shilla Millennium Park in Gyeongju.

4:18:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Masih lagi kisah dekat Gyeongju...Hahahaha...macam lama pulak nak sampai ke Seoul kan? Takpe la...slow and steady la kan....banyak lagi benda nak cerita sebelum sampai ke Seoul...sila bertabah ye..hehehe



Kalau ke Gyeongju, tempat yang paling menarik untuk dilawati ialah Shilla Millennium Park (SMP)... SMP ni merupakan lokasi penggambaran untuk filem keluaran MBC, "Queen Seondeok"... dan jugak Boys Over Flower...sape yang dapat jumpa kawasan mana dorang berlakon, korang mmg peminat tegar BOF..kekeke...


SMP merupakan tempat pertama yang kitorang pergi sampai masa sampai ke Gyeongju...Pagi masa sampai tu cuaca agak mendung dan ternyata mmg la hujan rintik-rintik...nasib jugak tak lebat..kalau tak haru biru nak berjalan..hahahaha...

Jap eh nak recall apa yang kitorang buat kat sana...hahahaha..lupa laa...dah lama kan..

Ohh! kat sini ada pertunjukkan...Secret of Heavenly Chest dan Art of the Hwarang...Tapi mmg kacau mood sebab dorang speak 100% in hangul dan kitorang yang datang ni terpinga-pinga la dengar dia membebel ape tak tau...entah la...bagi Sally kalau nak kita kenal culture dorang, should be at least some introduction in English, kan?

Overall I really don't know anything or whatever they talked tapi enjoy jugak la tengok..hehehe...sbb ada kuda hensem :P




I really meant the HORSE not the HORSE OWNER..hahahaha...okay, sikit laa...

Lepas tengok performance tu...kami merayap di sekitar SMP tu dan melakukan tugas sebagai tourist yang berhemah...Kalau tak ambik gambar tak syok la kan?



Autumn membuatkan tempat ni nampak sangat cantik walaupun daun dah banyak gugur...It was a pleasant heart warming feels whenever you're here...


BOF filming location.



Seriously, I was hoping to see my prince charming here, but he didn't show up.




People called it syndrome, but we called it "Sawan Sejuk"...HAHAHA...sebabkan sejuk dan jugak hujan...pasal tu jadi macam tu...hahaha...mintak maap ye!




It was an awesome experience. Seronok dan mmg banyak benda untuk dilihat...kalau korang jenis yang suka sight seeing, this would be the best place that you should be in Gyeongju!

Shilla Millennium Park
Address : 719-70, Shinpyeong-dong, Gyeongju city, Gyeongsangbuk-do.
Tel : 054-778-2000

Ticket :

Classification Adults Youths Children
Age Ages 18+ Ages 17 or younger/
Middle and high school students
Elementary school
students or younger
Day ₩ 18,000 ₩ 13,000 ₩ 11,000
Night ₩ 9,000 ₩ 7,000 ₩ 6,000

You Might Also Like

13 comments:

  1. Mahal juga ! Hahaha. Per entry near to Rm 55. *sempat convert currency*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omg seriously dia sempat convert hahahahahaahaah

      Delete
  2. wahh bestnyaa. untung la dapat pegi sana. huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Salah satu tempat yg kak teringin sangat nak pegiii.. :)

    ReplyDelete
  4. cantikkk pemandangan :) besttt nyaaa !

    ReplyDelete
  5. bof..i like it..tapi part sawan sejuk tu lawak..comei jer muka sowg2..hehe

    ReplyDelete
  6. cantik nya pemandangn..kalau buat gmbar kawen cantik nih..

    ReplyDelete
  7. Cantik juga tempatnya ni ya.

    ReplyDelete
  8. Cantikkkkkk ;D

    P/s: Tak habis tengok lagi BOF sejak sekian lama ni. T_T

    ReplyDelete
  9. boleh tahan cantik tempatnya. macam pernah tengok pulak dalam drama.hehe

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!