Beli baju kat bundle...?

10:38:00 AM Sally Samsaiman 35 Comments

Heyyo people! Annyeonghaseyo! *Dah terbiasa dengan lidah Korea..kekeke

Start harini akan live update macam biasa ye..kekeke..no more auto publish entry sebab ahkak Sally dah pulang ke Malaysia! pepagi tetiba nak cerita pasal winter coat...almaklum la masa g Korea dah cecah negative cuaca dia...sejuk beku tau!

Banyak tempat Sally cuba cari winter coat, trench coat or even raincoat untuk persiapan ke Korea ni...tapi susah betul nak jumpa...salah satu sebab dia saiz la...sebab Sally ni kan kanak-kanak yang suka makan...jadi susah nak sorok "lebihan" makanan kat perut, lengan dan sebagainya..hahaha...

Mohon paham!

Hahahaha...jadinya last choice Sally, pergi cari kat bundle...Sally tak tau la korang suka atau tidak...tapi bagi Sally as long as baju tu nampak elok..boleh je nak pakai...basuh bersih-bersih dah boleh bawa pakai...Sally ada la jugak tengok few website yang jual winter coat untuk plus size...semuanya range harga dalam RM200-RM500...fuhh...mmg mahal la kan...Sally bukannya nak stay sana terus..just nak g beberapa hari je kan...So, rasa macam tak worth it nak beli...

Jadinyaaaa....


Tadaaaaa....Sally dapat winter coat ni dengan harga RM5 je...dan ada lagi dua sweater jugak dengan harga yang sama...salah satu yang warna coklat yang Sally pakai sekali tu...so, total expenses for my winter coat hanya la RM15 instead of RM500..Bagi Sally mmg sangat-sangat la berbaloi...duit yang Sally save untuk winter coat boleh la cover untuk duit belanja kat sana...sekarang ni currency agak tinggi..Jadinya kena berjimat...huhuhu...Kalau beli mahal-mahal boleh pakai kat panas terik Malaysia ni takpe jugak..iya dok?

You Might Also Like

35 comments:

  1. Okay, mohon update cerita holiday tu secepat mungkin dengan expenses sekali. Hhehe.
    and WELCOME HOME !!! Dapat jumpa jejaka biru tak semalam dekat airport?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...baiklah! nnt akan diupdate sesegeraaaa mungkin..kekeke...

      tak jumpe pun la...dorang balik petang...dayyum!

      Delete
    2. Ye...akak tau bunyi dia sangat sadis dan kesian kan.. -_-

      Delete
    3. Katt mna bundle yg ok tu sally

      Delete
    4. Sally cr kat ampang je...kat area bandar bandar baru ampang...sebelah Affin Bank :)

      Delete
  2. Replies
    1. PENJIMATAN HEBATTT...amboi...ter"capslock"! hehehe :P

      Delete
  3. Woah ! Jimat gileeeeee.

    p.s : ole ole oleeeeeee. :P

    ReplyDelete
  4. pleaseeee buat tips ke korea ok? include the bajetssss. family plan nak ke korea ke kita tahun depan. insyaallah kalau takde hal. hihihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes this pls kak sally qila nak kumpul duit nak gi korea plssssssss hihi.
      Kak salllyyyy omg that is totally brilliant idea omg u r soooooo pandai ughhhhh jgn jadi org kaya yg bazir duit dgn senang nyaaaaa hihi.

      Qila pun nak gi bundle jugak tp taktahu dkt maana hm haih haiahaihihi

      Delete
  5. Berbaloi tu! Lagipun bukan lama pun g Korea kan. ;)

    ReplyDelete
  6. Akhirnya balik juga ke tanahair ye dik...
    Memori indah tetap terpahat indah.
    Lidah korea tu sebagai kenangan aje kan hihi..

    ReplyDelete
  7. terbaikk la sally!! jimat cermat itu penting hehehe.. seronok erk korea. jelesss!

    ReplyDelete
  8. Salam sally,
    saya baru saja follow blog ni :).

    murah sangat la kalau dapat harga rm5 tu... Selalu juga tengok baju-baju bundle ni, tapi kalau windbreaker/sweater/coat tak dapat la harga murah mcm tu kat kedah ni.

    ReplyDelete
  9. Wah..mcm tau2 je AA pon nk gi sana Ay depan.AA x kesah bundle ke hapa janji murah yg berkualiti

    ReplyDelete
  10. Syira memang selalu jugak layan bundle. Pernah dapat jenas cantik gila, macam baru lagi RM5, semua orang ingat saya pakai jeans mahal. padahal... heheh

    ReplyDelete
  11. Murah yg amat, byk crita mnarik ni kan kat cna..

    ReplyDelete
  12. Murah la tuuuu ..Boleh la utk jimat blanjer kan Sally

    ReplyDelete
  13. Murah gila kak Sally~

    Saya tak pernah jumpa lagi winter coat dekat kedai bundle dekat Malaysia

    ReplyDelete
  14. Super jimat. Bestnya dapat merasa musim sejuk kat sana..

    ReplyDelete
  15. mak oih, murahnya... hehe. pakcik2 saya ada buka kedai bundle. tapi kat langkawi la. hehe ^^

    ReplyDelete
  16. memang berbaloi la kalo gitu...

    ReplyDelete
  17. seringgit kat sini bersamaan dengan berapa kat sane?

    ReplyDelete
  18. Kedai bundle mana ea? Puas dok cr dop jupe...ssah nak cr tuk bdn comei2 ni. Stressss huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally cr kat ampang je...kat area bandar bandar baru ampang... (^~^)

      Delete
    2. Ye lah..bukan nak pakai hari2kan.
      Jimat...blik nnt pun gantung jerr

      Delete
  19. Kedai bundle mana erk? ssah nak cr tuk yg saiz comei2 ni...stresssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally cr kat ampang je...kat area bandar bandar baru ampang...sebelah Affin Bank :)

      Delete
  20. kt kdai mne akk bli winter jacket ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sally cr kat ampang je...kat area bandar bandar baru ampang...sebelah Affin Bank :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!