[Review] BeautyOat - Malaysia's #1 Collagen Plus + Oat

11:50:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

Ingat lagi entry teaser Sally dalam hujung bulan September lepas...haaa...lepas habis sekotak...meh Sally nak cerita pasal BeautyOat....BeautyOat ni makanan nutrisi yang baru dilancarkan di Malaysia ni...ada gabungan kologen dan jugak oats..Selalunya kita dengar kalau minuman kologen selalunya berkait dengan soya kan...haaa...yang ini guna oats sebagai bahan utama...camne tu..? Korang boleh nak cantik sambil kenyang..? haaaa~


BeautyOat ni satu-satunya kologen dalam Malaysia yang mengandungi Oats, Marine Collagen, ekstrak Sakura extract dan ekstrak buah delima, yang mmg dah sedia terbukti sangat berkesan untuk mengurangkan faktor penuaan, mengurangkan kerosakkan sel radikal bebas terhadap badan dan melegakan serta mengurangkan keradangan kulit. 

Bukan tu je...BeautyOat ni merupakan sumber nutrisi yang sangat baik sebab menggunakan bahan-bahan yang terbaik dan bagus yang mana bukan hanya memberikan kesihatan tapi jugak bagi kulit kita cerah dan bersih...amboi...kalau perempuan minum...mmg comel la jadinya kan...hehehe
Made from 100% natural ingredients and halal certified
BeautyOat ni dah mmg sedia kita tau yang dorang mmg menggunakan 100% natural ingredient dan yang paling penting...kepada semua umat Islam...BeautyOat ni mmg dah dapat kelulusan HALAL daripada JAKIM...so, tak payah risau kalau nak consume...


4 bahan penting yang terkandung dalam BeautyOat:

Oats
Oats are a natural superfood, high in fibre and a source of protein, and the beta glucan found in oats helps to lower cholesterol re-absorption.

 Marine Collagen
Marine collagen tripeptide to keep skin firm, supple and elastic. It actively boosts collagen synthesis to minimize the signs of aging such as fine lines, wrinkles and dryness.

Cherry Blossom (Sakura)
Cherry Blossom (Sakura) extract is a natural ingredient for anti inflammation, whitening and anti-glycation. It also helps in reduces melanin production for a fairer and brighter skin.

Pomegranate
Pomegranates are an Antioxidant-Rich Super-food that helps minimize free-radical damage to the body. Pomegranate nutrition benefits are highlighted by its low calorie content combined with its high nutritional value.


Cara nak minum dia pun senang kot..just letak satu paket BeautyOat, tuangkan 180ml air suam, kacau dan minum...hehehehe...mmg on-the-go kot...kalau orang yang nak breakfast instant tu...Sally sarankan korang cuba la...sebab mmg kenyang...tapi kenyang Sally sampai tengahri jela...sebab perut kita cepat hadam...cepat la lapar... (alasan nak makan) ...


 Jujur kata, Sally mmg peminat oats...Sally mmg kerap la makan oat sebagai pengganti kepada diet Sally..Sally mmg takde masalah nak makan oats cuma bagi sebahagian orang agak susah nak terima oats kan...lagipun oats ni menyerap kolestrol...so, possibilities nak kurang berat badan tu mmg agak ketara la...lagipun sedap kot...apa ada hal...just minum je...siap satu kali breakfast atau kalau nak tukar untuk dinner pun boleh...

Tuan blog mmg suka tepek gambar di ayang bajet dah penuh kologen kat muka tu...hehehe...Dah cantik macam orang Korea, sihat pulak tu, kurang berat badan lagi...haa...tak cukup lagi sebab kenapa korang kena cuba BeautyOat - Malaysia's #1 Collagen Plus + Oat ni ...?? Hehehe...

Kalau rasa nak cuba BeautyOat ni...boleh cuba usha kat bawah ni...Harga dia cuma RM79.00 (WM) RM89.00 (EM) sekotak (18sachets)


Website : www.beautyoat.com
Facebook : BeautyOAT Official
Instagram : BeautyOAT Official
Email : babeskin365@gmail.com
WhatsApp : 012-244 4014 (Nurul) | 012-244 4041 (Jane)

You Might Also Like

14 comments:

  1. wahh ni baru best.. sebab anne pun suka oat.. jadi boleh jadikan minuman utk sarapan kan? hehehe..

    ReplyDelete
  2. Lya yg kurus ni blh ke minum ni sally hihihi

    ReplyDelete
  3. first time dengar collagen+oat. macam bagus ja, sambil cantikkan muka sambil berdiet. hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum sally, sheila pun consume dah! memang berkesan plus menambahkan susu badan untuk Adam Husni. hehehee

    ReplyDelete
  5. i loike!cantik sambil kenyang..hehe

    ReplyDelete
  6. Wa.. macam sedap rasa oat. Tapi kalau orang yang kurus comsume, dia semakin kurus ke?

    ReplyDelete
  7. Fuh fuh fuh. Macam-macam produk baru sekarang ya.

    ReplyDelete
  8. Saya pernah lah beli one of the product yg melibatkan makan2 cenggini tapi hamjad je..
    Tak abes pun..
    But unlike you, I don't line Oats..
    Entahlah nape tak boleh nak telan kt tekak..
    Huhuhu..

    ReplyDelete
  9. Tak tau nak komen apa,hehee..
    Nice review ♡

    ReplyDelete
  10. kalau kolegen yang ade soya tu memang takleh go la ngan tekak CT sebab rasa too milky. kenot kenot..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!