Jovian Mandagie & Jovianista First Fan Club Gathering!

4:13:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Sally tau entry ni dah dikategorikan lapuk tahap berkulat sebab event nya Sabtu lepas...tapi nak cerita jugak...hahaha...Sally dapat jemputan ni pun daripada founder of My Beauty Herbs yang merupakan pihak penaja yang utama utk majlis ni, Pn Normey Mansor. To be honest la kan...Sally bukan salah seorang peminat rekaan Jovian Mandagie (JM) mahupun salah seorang daripada Jovianista (Official Fan Club for JM design lovers)...err..bukan sebab tak cantik...sebab tak pernah ada saiz..jadi lupakan jela nak tengok koleksi dia..hahaha...



Sally bertemankan Qila Wiwiwwiii dengan ahkak gojes, kak Farah Bubblynotes...nasib baik la satu meja..kalau tidak agak kekok jugak la...mana tak nya...kita part of media bukan fan club..mmg agak nervous sikit...Sally sampai dalam pukul 2.10pm walaupun majlis mula jam 2.00pm...agak lewat sikit sebab jammed...

Majlis pun mula agak lewat sebab menunggu ketibaan beberapa orang VVIP dan jugak Mr. JM sendiri...tak lewat mana pun...dalam pukul 2.30pm rasanya dah start...lepas ucapan sekejap terus la serbu buffet makanan yang disediakan oleh pihak INTEKMA....




Ada beberapa aktiviti lagi sepanjang majlis...ada "Items Hunter", pertunjukkan dan peragaan koleksi Jovian Mandagie, lucky draw (yang mana Sally takde luck) dan yang paling menarik pertandingan "Doll me up"...pertandingan antara group Jovianista yg ketuanya Mr. JM dan wife dia yang comel, Ms. Nina Mandagie..hehehe...kalau yang mana tak tau...Ms. Nina Mandagie ni merupakan kakak kepada penyanyi, Dafi...



Banyak-banyak aktiviti tu banyak dimenangi oleh Ms. Nina Mandagie punya group..hehehe...habis semua hadiah kumpulan dorang yang bolot..yang lain senyum je..hehehe...seronok la tengok bonding antara Mr. JM dengan fan club dia yang baru diangkat sebagai official fan club oleh Mr. JM sendiri...



Ramai gila kan Jovianista..? masing-masing cantik je dan yang paling penting semuanya menggayakan koleksi Mr. JM tau...bak kata Mr. JM, sampai terlupa nak pegang tangan bini sebab nampak ramai sangat perempuan yang pakai koleksi dia..nampak sweet katanya...dan tak cukup dengan tu...semua yang datang haritu dapat potongan 50% untuk semua koleksi yang ada kat butik Shah Alam...sesiapa yang pergi kesana dapat la...mmg havoc...


Kan dah kata Sally pakai selekeh je...muahahaha...ini baju sebab baru balik kerja...nasib la labu...Sally bukan Jovianista...so, kita pakai biasa-biasa jela...muahahaha...okay, Sally mengaku...Sally takde baju cencantik...huwaaaa (T-T)


Sempat jugak bergambar dengan founder of My Beauty Herbs, Pn Normey Mansor...tapi tak sempat nak berbual banyak sebab dia kena duduk di table VVIP sana...so, kenal gitu-gitu jela..hehehe...takpe...sure akan ada next time lepas ni kan...

Overall majlis ni berjalan dengan lancar...dan tahniah Sally nak ucapkan kepada para penaja dan yang penting sekali all the committee members yang menjalankan tugas secara percuma...kalau takde dorang...sure la takkan ada majlis ni kan...Mr. Jovian pun ada bagi suggestion untuk buat majlis lain...atau mungkin percutian 3 hari 2 malam or maybe dinner night...who knows kan...so, kita doakan la hubungan mereka ni akan kekal dan congrats once again...!

You Might Also Like

28 comments:

  1. Untung arrrrr ! Jeles. Kbai. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nak jelesss sgt la kakak! (ง'̀-'́)ง

      Delete
  2. seronok eh gi event tu..ala..tak minat pun takpe,.asal pergi dapat jumpa blogger hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kak sbb boleh kenal ramai org lagi... ♥‿♥

      Delete
  3. Wah retis2 gitu..lya tgk je tpi x bli msh x mampu nak bli ghee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...idok la retis mana...dapat jugak tgk kan...

      Delete
  4. bestnya... terlepas peluang nak happening ngan jovianista..

    ReplyDelete
  5. Macamana nak join sis?? Ahkak suka aje gegojes ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak join ape kak? Jovianista ke? Huhu..kalau event ni xtau la...sally pun by invitations...

      Delete
  6. Bestnya! So, kakak Dafi ni kahwin dengan JV ni ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM la farah...hahahaha...yup...mmg wife dia kakak Dafi...anak kepada Dato Ismail Sabri... (/^▽^)/

      Delete
  7. Bestnya, jeles kita hahaha..Mana ada selekeh, okay jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aigoo~ namo la jeles...hahahaha..lain kali hopefully eh... (*´・v・)

      Delete
  8. wah..jeles!!!suka gak baju dia tapi tak pernah beli lagi..hehe

    akak dah tukar alamat blog. ada problem sikit. nanti singgah ye

    iniblogsal.blogspot.com

    sayang sangat tapi apa kan daya.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiya! Jgn la jeles dgn sally...hahahaha...sama la..suka tgk je...

      Delete
  9. alaaah tak selekeh manalah Sally.. kalau CT tak beli JM nye baju sebab sekali beli habislan elaun bulananku plus samalah.. size tak dok.. dia tak buat baju kain extra kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah saiz kecik pun "mahal"...saiz besar makin berganda nnt..kekeke :P

      Delete
  10. Replies
    1. hehehe...malu ittew...malu...hahahaha :D

      Delete
  11. Bestnya dapat pergi...dik Sally tetap comellah....

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!