Mama, adik-beradik dan telur goreng.

10:04:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments

Tetiba teringat pasal telur masa breakfast tadi...Korang mesti tau telur mate kerbau kan...alaaa...telur goreng je pun...tapi kan...lain orang lain cara goreng dia kan....

Masa muda-muda kecik dulu (sekarang muda-muda remaja), Mama kalau goreng telur mata kena ikut kehendak anak-anak dia...Kalau abang Sally punya kena garing ditepi dan telur kuning tu kena pecah dan masak sepenuhnya....

Berbeza dengan Sally punya dan kakak...Kalau kakak punya dia tak nak garing dan telur kuning tu tak boleh pecah dan kena separa masak....Sally punya pulak kena garing ditepi dan telur kuning tu kena half cooked sama macam kakak Sally punya....

Google's

Bila teringat balik...rasa bersalah pulak kan demand kat mama...tapi nak buat macam dah nama pun budak kan...mmg la demand dia tu kadang-kadang lain macam sikit...Tapi Sally salute la kepada mereka yang bergelar ibu ni...sebab seorang ibu akan buat apa sahaja untuk anak dia kan...

I'm proud to have my IBU and MAMA in my life..! alhamdulillah...


You Might Also Like

5 comments:

  1. ibu-ibu memang macam tu..kalau anak tu ada yang makan pedas ada yang tidak sanggup buat dua periuk lauk yang sama

    ReplyDelete
  2. Saya tak kisah pun macam mana. tapi yg sedap mestilah separa masak telur kuning tu..

    ReplyDelete
  3. Kalau anak minta apa saja mak akan tunaikan.. ^-^

    ReplyDelete
  4. Saya suka yang separa masak tapi masak sendiri la. Kalau Mama saya yang masak, saya makan je tanpa request apa-apa. Nanti Mama saya kata banyak songeh pula

    ReplyDelete
  5. eh2 taste kita sama.. tp mak saya mmg ikut suka hati dia nak masak mcm mana pun. janji anak dia makan. haha! sekarang ni buat sendiri sudeh.. nak masak sampai tunggang terbalik kuali semua pun boleh. XD

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!