Food | Gangnam Gimbap Korean Restaurant @ Ampang Point.

11:56:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Hoyeahhh...tekak Korea memulakan perjalanan mencari makan lagi..kekeke...Semalam rasa macam boring sangat..kebetulan Ain ajak keluar cari makanan Korea katanya...ingat nak ke Gomonae, tapi macam dah hafal makanan kat situ...so, kami pun cuba la kedai Korea yang baru, Gangnam Gimbap.

Lokasi dia adalah kat Tingkat 4, Pusat Beli Belah Ampang Point...Senang je nak cari...naik je escalator sampai atas sekali...terus akan nampak kedai dia...kawasan dia agak tenang, bersih...yang penting...makan sedap!



Menu dia agak terhad la...tak banyak choice pun...mungkin sebab nama pun kedai Gimbap kan...so, mmg banyak choice Gimbap dia selain daripada makanan-makanan Korea macam Kimchi-jjigae, bibimbap, udon, tteok-guk, pelbagai choice guksu dan yang penting ada Tteokbokki dan Rabokki..hehehe...



Antara menu yang ada...
 

Semalam Ain minum air anggur yang kami pernah minum masa pergi berbuka puasa kat Mr. Dakgalbi dan Sally amik hot green tea je sebab Sally tak sihat sangat...malas nak minum ais dan sebagainya....
 

Benda pertama masa Sally masuk kedai ni...Sally nampak dekorasi pokok belakang tu...hahahaha...terus cakap dengan Ain, weh...aku nak amik gambar jugak...kekeke...segan punya segan tapi layan kan jela...
 

Side dish dia semalam...eh, kimchi dia kat sini sedap..serius! Yang semalam ada timun, white radish, dengan labu serta kimchi kobis...hehehe...
 

Semalam Ain cuba Tteokbokki...sebab dia stress tak dapat rasa Tteokbokki kat The Cup Stylish Korean Food Rice & Noodles @ Publika, Solaris Dutamas weekend lepas..kira sesi balas dendam la ni...hahaha...kesian pulak tengok punya la dia mengidam kan...hehehe...


Semalam Sally cuba Beef Gimbap...sedap la jugak...fresh..inti banyak...padat...sedap....overall Sally berpuas hati la dengan restoran ni...masakan dia mmg sedap...orang yang tak kuat peas elok la datang sebab kita boleh mintak nak pedas ke tidak...so, ikut selera...

Sape yang nak g cuba...ajak la Sally ye..kekeke...kita orang Ampang je :P

You Might Also Like

15 comments:

  1. sedapnyaaaaa! choice dia pun mcm banyak je. tpi jarang pegi ampang, paling jauh pun pegi mid je :(( tak penah mkn kimbap lagi

    ReplyDelete
  2. Sedapppppnya. Teringin nak makan makanan korea T_T

    ReplyDelete
  3. bila la nk dpt merasa mkn korean food ni..adoii

    ReplyDelete
  4. jom2..teringin nk mkn kimhi jigae..hehe

    ReplyDelete
  5. fuyoo makanannya.. jadi lapar ni. hehe

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum... sally,

    mselim3 tak pernah cuba makanan korean nie... sedap agaknyer kan..

    mselim3

    ReplyDelete
  7. bibimbap..hahaha, teringat full house

    ReplyDelete
  8. Abe tak pernah try lagi makan korea.. Lepas ni kena amek peluang pergi try..

    ReplyDelete
  9. akak xpernah try makanan korea nih

    ReplyDelete
  10. Kak ROs belum pernah try mana-mana masakan korea tau. so tak tahu bagaimana rasa dia..

    ReplyDelete
  11. Banyaknya kedai yg jual Korean food kat kl.. Bestla..
    Btw,nampak sedap je,hihi..

    ReplyDelete
  12. baru try tadik..hehe sedap! btw, sally da try yg kat subang? The street cafe? yg tu pon daebak! ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. The Street Cafe belum sampai lagi sebab takde yang bawak..hahaha...tapi InsyaAllah, one day akan sampai jugak :)

      Delete
  13. Huhu... macam mana ye nak contact Sally?? hahahha ai is teringin gilossss nak makan since aritu nampak kedai ni... tapi fulus is zero maka kenyit2 mata je depan kedai...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!