#1 | BOICE Ladies!

9:00:00 AM Sally Samsaiman 36 Comments


Sejak-sejak tau CNBLUE nak datang Malaysia...tetiba ramai yang add Sally kat FB, IG...mgkn sebab dorang tgk Sally kerap update pasal CNBLUE dalam blog kot...macam ada sorang kawan baru yang Sally kenal kat IG, Fee...dia kata asal taip CNBLUE je keluar blog Sally...hahahaha...nampak tak obses dia..?

So, Sally nak jugak kenalkan kat korang...kawan-kawan baru yang Sally kenal daripada CNBLUE ni...dorang semua ni peminat hard core okay...hehehe...


Kak Masha.
Masa hari konsert tu kali pertama Sally kenal dia...tapi Sally yang uruskan proses beli tiket dia...dia kata nasib baik la Sally tak lari...nasib baik dia approach Sally kat IG...kalau tak...mmg takde kawan la nak g konsert...katanya laaa....


Sarah...
Sarah ni junior Sally masa kat kolej...masa kat kolej dia sombong...langsung takde nak tegur..time nak g konsert tetiba jadi kawan baik...hahahaha...okay, Sally tipu...Sally mmg rapat dengan junior cuma dengan Sarah tak berapa kot...jadi rapat sebab dia ni kpoppers...habis semua konsert la dia nak pergi...sebab ni kali pertama dia nak g konsert CNBLUE...so, dia ajak la Sally teman dia....

with Kak Masha :)

Mei / Shazwani...
Unnie! Hahahaha...pertama kali kenal Sally dah sebilik dengan dia masa kat Singapore...mgkn sebab Sally ni jenis happy go lucky...dia pulak jenis emotionless person....so, terus boleh masuk la kami berdua...masuk hari konsert ni...baru kali ketiga Sally jumpa dia...tapi...hehehehe...BFF type already...sebab dia minat sangat kat Yong Hwa...so, ngam lorrr...


Alyani & Farah.
Alya ni Sally kenal dia masa nak g Singapore...masa tu dia yang hantarkan Mei kat airport...Alya boleh baca hangul...wuwuwuw~ jelesss tau tak...Farah pulak masa hari konsert tu baru Sally kenal......tapi Farah, Alya dengan Mei dah kenal since konsert tahun lepas lagi...sebab dorang sama-sama dekat Moon Zone.


Zuhad.
Dia approach Sally dekat FB...sebab dia first time pergi konsert dan jugak sebab takde kawan...so, dia tag along la dengan kami...nasib baik zone sama tiket...kalau tidak...kesian jugak kat dia..hehehe...orangnya baik, lembut je...rasa macam Sally ni pulak yang perangai pelik bila orang lain normal...


Ann...
Ann ni pun baru kali pertama Sally kenal...hari konsert tu kali pertama jumpa dia la...senang gila bergaul dengan dia...outgoing...and "kakak" type...hehehehe...She even stay at my house that night...hehehe...dia datang daripada Sarawak...Sally ada jugak bawa dia masa beraya ke rumah blogger Kak Farah Bubblynotes!



We even buy the key-chains..hehehe


Satu jela Sally boleh konklusikan kat sini... CNBLUE menyatukan kami..hahaha...boleh gitu..? Takde la sampai tahap macam tu...bagi Sally...tak susah nak buat kawan...janji kita jangan sombong...jadi diri kita bila bersama dengan orang...jangan bangga diri...jangan fikir kita lagi bagus daripada orang lain...keep low...

Semua orang datang daripada latar belakang yang berbeza...so, kita kena bijak biasakan diri...kena pandai bawa diri...kalau kita dah ditakdirkan berkawan...InsyaAllah akan berkawan jugak kita...

Sape lagi nak join geng BOICE Sally?

You Might Also Like

36 comments:

  1. untung r bawak genggg gi jmpee yong hwaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...biar dia takut sikit bile tgk ada geng :P

      Delete
  2. ehhh eh CNBLUE? bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! alahaiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh...ehhh...yelaaaa...CNBLUE...hahahaha :D

      Delete
  3. Replies
    1. Mother in law mana boleh join sekaki dengan madu-madu-madu yg ada :P

      Delete
  4. Dapat ramai kawan sbb CNBLUE.Bagus la gitu.serinok ada geng

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...semua sebab dorang..hihihi...lg best sbb kita syg org yg sama :)

      Delete
  5. Replies
    1. mmg best sebab kita minat org yg sama :)

      Delete
  6. Best dapat member yang Kpoppers juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan-kawan Encik L tak minat kpop ke?

      Delete
  7. wahhhh...happening sungguh...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happening sbb ramai kawan...alhamdulillah sbb kenal dorang...

      Delete
  8. Saya pun dapat ramai kawan baru masa saya pergi concert. Almaklumlah pergi seorang-seorang. Panda-pandailah buat kawan. Tapi, best sangat bila dapat kawan baru yang sekepala kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah g konsert mana? Kan...akak kenal kat fb, IG semua dah lama...pastu baru jumpa...hehehe

      Delete
  9. tak tau nak komen apa sebab tak minat kpop...hehehe.

    klik mayfair jelah untuk cik sally kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau nak komen pun dah komen Kak sal...hehehe

      Delete
  10. Waa,bagusla dapat ramai kawan.. Hehe.. 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Tambah geng yg gila..ihiksss

      Delete
  11. Dapat jugak Sally tambah kawan kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kak... Kawan blogging, kawan real life...kawan yg minat cnblue...hehehe

      Delete
    2. ramai kawan...tapi masa gembira jela :')

      Delete
  12. Bestnyaaaa ;D ramai kawan.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Xdela meroyan sensorang...hehehe

      Delete
  13. seronok la sally bila jumpa kawan2 baru yang mina benda yg sama...ramai gak eh yang minat CNBLUE TUH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Malaysia ni tak ramai sgt kak...kurang drpd 10K...huhu

      Delete
  14. Tu diaaaa , ramainya madu kita. Hai semua ! Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. err...madu awak semua minat Jong Hyun ni...madu sejati hamba sorang je kat sini -___-''

      Delete
  15. Btul tu Sally...kalau search CNBLUE malaysia..kluar blog Sally...search merchandise..or concert in M'sia, kluar lg blog Sally..so I choose to message you... n I'm glad I did. ;) . Because u r a great friend...and Ann dah ada geng nak chit2 pasal d boys..hehehe

    Thank you Sally.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha...jangan la camtu Ann..kekeke...malu kita...nmpk sgt Sally obses dengan dorang ni haaa..

      yeay! welcome my dear...mucho mucho love :)

      Delete
  16. Hello! Fee is here!!
    Yes, obses sangat iolls terhadap mamat 4 orang ni. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Fee! lorr...ada blog jugak rupanya...no wonder la..kekekeke

      haip! haip! :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!