Siti & Shahrul Solemnization (Part 2)

12:36:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Dah sebulan berlalu oiii..hahahaha...ampun! Sally mmg tak sempat nak tulis pasal wedding kakak Sally hujung bulan May yang lepas...takpe la...basi pun basi la...janji cerita..kan?


Well, walaupun Sally dah cerita pasal majlis nikah...tapi mmg nak cerita lagi sekali...boleh?

Mmg kakak Sally pilih hari Jumaat untuk majlis nikah...jadinya...selepas selesai solat jumaat di Masjid Bukit Indah...jadi kedua bakal pengantin pun hadir kesana...walaupun pengantin lelaki agak lewat sikit...tapi alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar....



Kali ni berwalikan abang sulung Sally...tapi dia wakilkan kepada Tok Kadi la...hihihi...tak sempat nak berwalikan arwah papa...hurmmm...seriously masa hari kejadian...Sally tercari-cari kelibat papa...tapi...entah la...benda takkan berlaku kan...cuma redha jela...
 


Serius cakap...Sally busy...busy dengan kakak, berlari kesana kesini...telefon nak ambik gambar ke nak buat apa ke langsung tak sempat...gambar pun banyak ambik random je...nanti kalau dah ada daripada official photographer...baru Sally upload kasi korang tgk..in proper ways...huhuhu
 

Masa lafaz bacaan taklik selepas akad nikah...time ni takde microphone yang disediakan...jadinya masa lafaz akad nikah tu kami dengar tak dengar je...tapi yang Sally pasti...sekali lafaz je kakak Sally dah jadi Puan Siti Jahailah! :)


Masa ni abang ipar Sally pegang ubun kepala kakak Sally dan membaca sepotong ayat...Sally tak pasti apa nama dia...tapi Sally rasa ini antara perkara sunat yang Nabi Muhammad SAW buat...lafaz dia dalam bahasa arab...dan terjemahan dia lebih kurang macam ni la,

"Ya Allah, aku memohon kepada-Mu kebaikannya dan kebaikan
segala yang Engkau ciptakan pada dirinya. Dan aku berlindung
kepada-Mu daripada keburukannya dan segala keburukan
yang Engkau ciptakan pada dirinya."
(Riwayat Abu Daud )


Kakak Sally mintak Al-Quran dan juga seutas gelang tangan.
 


Lepas selesai majlis akad nikah, kami bergegas ke dewan area rumah mama untuk sedikit jamuan makan...itu mmg langsung Sally takde gambar dalam simpanan...sebab nak kena melayan tetamu kan...nak buat macam mana...dah keluarga kecik je haa...semua koje teman la yang kena buat...tak mengeluh pun...nak explain kenapa takde gambar je..muahahahaha...
 
Mama and her daughter :)

You Might Also Like

7 comments:

  1. cantiknya akak sally..sally bila lagi he

    ReplyDelete
  2. cantiknya pengantin..nak tengok gambar lagi...

    ReplyDelete
  3. Alahaii sweet sangat tau. Eh eh , kita pun nak nikah hari Jumaat. :D

    ReplyDelete
  4. husna suka kenduri.. walaupun penat, biarlah kan.. bukan selalu nak ada mcm nih..:)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!