Iftar 2014 : Mr. Dakgalbi

3:20:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Dalam kesibukkan Sally nak final exam...Sally sempat jugak berbuka dengan Ain dan Dayah...sebab Dayah dah nak balik ke Pahang dan kebetulan Ain pun ada kat KL....Sally beli voucher daripada Groupon...sebabkan meal tu khas utk 3 orang...so, Sally ajak la dorang...lagipun voucher tu habis hujung bulan ni...time raya mana nak cari makanan Korea kan?



Yang penting...lokasi yang Sally pilih terletak kat Bukit Bintang...rasanya ada banyak tempat Mr. Dakgalbi ni...salah satu kat Solaris kalau tak silap la...tapi yang paling dekat dengan Sally, Bukit Bintang la...
 

Menu pun comel oii...hahaha...
 

Sally ambik air Honey Lemon je..macam biasa...Ain ambik Grape and Dayah ambik Orange Juice...dia punya tin..very the Korea oii...hadapa la korang...dah la kecik...muehehehe...nasib baik masing-masing ada air mineral...


Nampak tak sedap dia..? Dayah makan tanpa pandang orang dah oii...muahahaha...
 

Before masak...
 

Side dish - Kimchi & White Radish
 

Side Dish - Mix Vege Salad
 

Dakgalbi after cooked! Hooray!

Mesti korang nak tau Dakgalbi ni apa kan..? Dalgalbi ni sebenarnya ayam yang dipotong kiub dan di perap dalam chili pepper paste...dalam tu ada kobis, ayam, spring onion, rice cake...hehehe...kalau korang nak tgk video dia..boleh la g kat INSTAGRAM Sally...ada video kat situ..hihihi...

overall okay la...sebenarnya ada lagi makanan yang Sally tak amik gambar...sebab dah lapar sangat kot..muahahaha...sedap...tapi kalau next time nak datang kena ajak ramai-ramai..baru best..kan?
 


Owner dia bagi freegift untuk kitorang..hahahaha...setiap sorang dapat sekeping gambar...tapi sangat diskriminasi okay! takde CNBLUE..muahahaha...so, Sally amik SNSD, Dayah ambik GD and Ain amik VIXX..hehehe...tapi Ain punya dia bagi Sally...so, simpan...hikhik...
 

Sempat la ambik gambar dengan owner dia..hehehe...so, next Iftar place gonna be..?

You Might Also Like

19 comments:

  1. makanan korea lagi..macam sedap je..

    ReplyDelete
  2. Pelik nama dia ishhh sdpnya

    ReplyDelete
  3. menarik..tapi luqman bukan pengemar makanan korea la..huhu

    ReplyDelete
  4. kecik jer mmg tin air tu ... blm pernah cuba wpun nak cuba mknn korea .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kecik kak..yg penting lg mahal dr air sally..Cuba la sekali kak..sure akak suka

      Delete
  5. wahh..kak sally ni memang betul tekak korea la....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekak akak lgsg x tolak makanan..hahaha

      Delete
  6. bestnye...mkn mkn dpt gift lg..

    ReplyDelete
  7. Wah wah wah mak kau Sally dah mcm kat Korea la Kak Lya tgk hehehhee ........Sodapp ker tuuu ??
    Kalau sodapp leh la blanjer Kak Lya nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...belanja byr sendiri boleh la kak ..ihikss..mana Mak sally kak?? Tu owner kedai la...baca ke tak ni?? :)

      Delete
  8. Wah.. Seronok... Tpi first time dgr restoran ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia baru Dan x berapa femes sgt kak..huhu..Tp makanan dia okay la

      Delete
  9. Hehehe next iftar dgn siapa huhu.
    Hmm. Bestnya koreaaaaaa terliur oiii hihihi

    ReplyDelete
  10. Tak pernah dengar pasal restoran ni. Macam nak cuba lah bila balik Malaysia nanti :D

    ReplyDelete
  11. suka betul kak sally dgn makanan korea ni ye..hehehe..

    dalgalbi?? amboihh kemain susah nak nyebutnya..:p

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!