Tak dapat Minang, Padang pun jadi la.

6:55:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments


Sejak tahun lepas sampai la ke Februari, Sally mmg tercari-cari sate minang...siap update dalam entry Sate Minang lagi..hahahaha..Semalam sebabkan Sally puasa, tetiba rasa nak makan tu terlalu la...Mengidam sangat....sampai rasa nak menangis...

Kebetulan sepupu Sally cuti lepas kerja malam, jadi dia datang ke rumah...dengan muka yang terlebih sadis dan kesian tu...Sally mintak la dia bawa Sally g cari sate minang...daripada Ampang ke Kampung Baru...camtu sekali nak makan kan...


Alhamdulillah....akhirnya dapat jugak semalam....walaupun sate padang, kira halal jela...tak dapat minang, padang pun dah jadi la...tapi masih lagi belum puas hati sebab sate dia tak original macam yang Sally nak...tapi, at least something than nothing kan..?


There!
Tu la cousin Sally...Sally paling rapat dengan dia sebab dia sebaya dengan Sally...even kami lahir pada bulan yang berbeza...(dia tua 10 bulan)...tapi masih lai sebaya....sebab dia jela sepupu yang paling Sally rapat...sebeleh tu Puan Jahara la...dearest ibu yang selalu kena angkut kemana-mana...mangsa keadaan..muahahaha...

Alhamdulillah Ya Allah, atas kurniaanMU..

:)

You Might Also Like

16 comments:

  1. yumida pernah mkn nasi minang dan nasi padang kat bandung hari tu..mmg terbaik
    ada kelainan sikit dri mknn malaysia
    sate minang x pernah try..nampak menggoda la sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kat Bandung sally makan byk benda kak! hahahaha...

      akak kena cuba!

      Delete
  2. Sate Subang kat Kuang pun sedap Sally...hihihi...saje kasik bakar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu pun cuba jugak nanti...hehehe :D

      Delete
  3. dah lama x pekena satay.. hmm..

    ReplyDelete
  4. bila sally teringin sgt , mcm sedap jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius kak...mmg teringin gila..sampai nak menangis pun ada kak...

      Delete
  5. bagus la Sally sebab selalu bawak ibu ke mana2 at least ibu xsunyi kan,. sdap ka satay padang.. nasik padang kak tau memang sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah...itu je kawan yg sally ada kak..muahahaha...sedap! serius! akak kena try sekali kak :D

      Delete
  6. kepuasan yang tak terhingga bila apa yang diidamkan tercapai walaupun satay.. hahaha

    http://adarain.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! even benda yg simple pun..kalau nak, kena jugak cari

      Delete
  7. Akhirnya sally dah tak mengidam. Ekekeke.

    p.s : sekarang nak kyochon plak kan ? kite tahu. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! finally!

      p/s : ckp pasal diri sendiri?

      Delete
  8. Replies
    1. serius! kali ni memang takde tipu! :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!