Food Hunting kat Kelantan!

9:05:00 AM Sally Samsaiman 19 Comments





Sampai je Kelantan, terus food hunting..hahaha..mmg heaven gila kalau balik Kelantan.. Macam-macam la makanan...mmg Sally suka gila balik Kelantan... Selalu kalau blk je duit sure banyak habis kat makanan.. Muahahaha..

Semalam, touchdown je Kelantan, terus cari nasi kerabu femes kat Jeli ni, pastu g pasar pagi cari kuih..jumpa lompat tikam, sengkuang calit..hahaha..mama plak jumpa laici yg super besar..hahaha..mmg makan dan makan je semalam..alhamdulillah!

Meh kongsi makanan apa yg best lagi kat Kelantan! 

Happy Friday peeps! :)

You Might Also Like

19 comments:

  1. Eh eh macam sedap je laici tu. Bak la sikitttt !

    ReplyDelete
  2. wah kemain lagi dia, food hunting giteww...

    ReplyDelete
  3. kalu nak make sedap kena maghi kelate sokmo la....hehehhe

    ReplyDelete
  4. wahh..sedapnya sally..kat sana food memang heaven

    ReplyDelete
  5. fuh!! memang suka sangat kalau ke kelantan...Makanan dia memang best2...nak2 kalau pepagi...macam2 jenis lauk dan kuih ada...

    ReplyDelete
  6. salllyyyyy ! salam jumaaatt.. Zara bru balik dr holiday.. meheheheh

    ReplyDelete
  7. Lompat tikam tu macam best je..

    ReplyDelete
  8. sengkuang calit tu camna yer . baru kali pertama dengar ... tgk mcm sedap jer .

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time dengar kak? hehehe...ni makanan daripada zaman kecik Sally kak...dia sengkuang dipotong nipis, ada macam kuah disapu dan jugak tabur dengan kacang kat atas dia :)

      Delete
  9. Semuanya nampak sedap, kak Sally :)

    ReplyDelete
  10. owh bwah nasi kerabu tu lompat tikam ye?? tak prnah tgk..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husna kena cuba makan...kalau jumpa...time puasa banyak :)

      Delete
  11. weeee.. jeles nya. lama dh xg kelantan . rindu dengan makanan kat sna

    ReplyDelete
  12. Hihihi sengkuang calit haritu nasibaik jumpa dkt depan sekolah hehehehe.

    Sedap nya lah Kan heee.
    Kak Sally tak gi rantau ke? Makan lokcing ke. Pastu makan mee udang ke, nasi sup daging ke dkt pasir mas omg.

    Tempat je mcm creepy and kotor sikit lah hahahahahaha.
    Tapi sodap nak mati oiii hihihi.

    Lagii apa eh kelate hm. Tok ingat weh

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!