Mengawal diri.

10:07:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments

Orang-orang tua dulu kata...mulut tempayan kita boleh nak tutup tapi mulut orang kita tak boleh nak kawal....hehehe...betul kan..? Kadang tu kita tengok orang lebih sikit...terus fikir yang bukan-bukan...tu belum masuk mulut bebel benda yang kadang-kadang tak wujud...jangan sampai terjadi fitnah ye...


"Kita tak boleh kawal cara orang melayan kita atau apa yang mereka cakap pasal kita...tapi kita boleh kawal camne nak berhadapan dengan mereka ni.."

Jenis Sally...as long as kau tak kacau aku...aku takde masalah dengan kau...tapi itu sally la...korang sally tak tau la...hihihihi....Lain orang lain gayanya...selagi mana benda yang dorang bebelkan tu tak menimbulkan fitnah ke atas diri sally...sally takde masalah..seronok weh kumpul pahala free...sape tak nak kan..?

So, senang je...KEEP CALM! itu yang utama...sebab kalau kita cepat melenting...lagi la orang suka...senang cerita...jangan dilayan mulut puaka yang berkeliaran dalam dunia ni...eh, tapi agak-agak kalau tak tahan...cili je mulut dia...hehehe...tapi tu last choice la...kalau masuk lokap sehari semalam jangan cakap sally yang ajar pulak..hahahahaha...

p/s : Muhasabah diri -___-''

You Might Also Like

16 comments:

  1. Prinsip kita sama. Selagi kau tak kacau aku , aku ok. Kau kacau aku ? Lu pikirlah sendiri. :D

    ReplyDelete
  2. yeahh...setuju kat sally....cik pon setiap hari bangun tido nak happy je..malas dah nak layan sora2 sengau kat blakag tu...tak dapat manfaat ape pon kan sally kan..

    ReplyDelete
  3. Betul. saya pun sama, kalau selagi orang tak ganggu hidup saya. Saya akan cool je. Tapi kalau dah kacau,,, hmm... saya ignore je. Malas nak layan. haha.

    ReplyDelete
  4. kena rajin bwk cili nih ... hehehee

    ReplyDelete
  5. keep calm and minum kopi hehhhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak lily belanja lah saya minum starbuck ngan sally ehehehe

      Delete
  6. nice sally! i will try to keep in mind :D

    ReplyDelete
  7. Relax je... X yah layan... Klu layan sakit jiwa je..

    ReplyDelete
  8. niesa boleh bersabar dlm jangka masa setgh tahun..hehehe...tp bila org tu xberhenti berckp dan mula melibatkan mak n ayah niesa...terusss kebabommm meletup...

    ReplyDelete
  9. kalau org ajak 'gaduh', ignore!!

    ReplyDelete
  10. X rugi pun ignore org mcm ni...dia balik x tenang...percaya la...

    ReplyDelete
  11. husna pon lebih kurang sally jugak..
    tapi kadang ada jugak protes dendiam.. hehehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!