Pos Malaysia Berhad memberi respon......

8:33:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Kesinambungan daripada peristiwa PosLaju telah menghilangkan barang sally yang sally cerita dalam entry SINI...pagi tadi sally terkejut bila dapat notification yang Pos Malaysia follow sally di twitter...dalam hati dah dah dapat agak apa yang dorang nak buat sebenarnya...dan dapat la sally tweet seperti di bawah...


Sally bukan la nak cakap apa...tapi bila blogger dah bersuara baru la nak ambil tindakan...dan Sally respect la kepada pihak yang bagi sally ada cekap sebab ambil tahu apa yang terjadi...sebab yang sally email ataupun borang pampasan tu sampai sekarang masih belum ada berita...call hotline, asyik kena hold je sebab "semua pegawai" sedang sibuk...so, mmg tak dapat la sally nak tract status permohonan pampasan sally kan....

So, buat sementara ni sally tunggu dulu proses dia beberapa hari...kalau dia sambung diam lagi...baru la sally ambil tindakan kepada tribunal pengguna pulak...itu pun kalau dorang takde bagi respon la....So, kepada korang yang ada masalah ke ataupun aduan...cuba la kat twitter...mungkin akan "cepat" sikit proses nya....

Terima kasih Pos Malaysia sebab memberi respon...

^_____^

You Might Also Like

21 comments:

  1. Dekat Twitter cepat pulak respon :D

    ReplyDelete
  2. Bila sis sally berkata tau takut si pos laju tu..huhu
    Harap masalah sis Sally diselesaikan :)

    ReplyDelete
  3. Untung la kan ada blog. Baru orang nak dengar apa yang kita cakap.

    ReplyDelete
  4. X sempt bc pasal brg hilng tu..tp rasa cam sda terbc komen saly..pasal pwrbank ke..lupa kat mna. Tu lah skrg seng nk komplen kena war2 sikit, kita x suka kecoh diaorg suka ni..

    ReplyDelete
  5. Pernah jugak TERJADI ..POS MALAYSIA ganti balik harga barang yg Lya punyerr..Sebab bukan kecuaian pihak penghantar tp kecuaian POS LAJU ...

    ReplyDelete
  6. lepas ni kalau saya kena isu yang sama , boleh cuba cara ni :D jangan kasi chance sama depa...

    ReplyDelete
  7. Hehe, haruslah respon, kalau tidok calarlah imej...

    ReplyDelete
  8. Xley bg muka nt lemak plak..pos tgung nt posmen la menjwb..hehe

    ReplyDelete
  9. kita tengok je nanti... takkanlah nak citer kat blog baru nak ambik tindakan.... aishhh..

    ReplyDelete
  10. pekerja posmen sekarang ni pun bukan boleh dipercayai sangat pun. ramai yang dah terkena bila barang sampai rumah, tapi isi takde.. Kesian akak. Hope dapat barang tu balik. Amin

    ReplyDelete
  11. Surprise to see they have such proactive response!

    ReplyDelete
  12. yaaaaaaaa berani kerana benar.. :) diorang kene ngan salah orang pulak,, bile sally post org semua boleh baca,, haa takut la diorg,, baru la nak buat keje kan.. ehhhh sakit pulak ati kite heh over tau una ni heheheh

    ReplyDelete
  13. sally....lepas ne boleh share kat blog cara2 nak buat pampasan pulak...kut2 lepas ne kene kat kite pulak boleh rujuk blog sally..

    ReplyDelete
  14. harap ada khabar gembira la hendaknya

    ReplyDelete
  15. Itulah.. Kdg2 kna bersuara mcm ni..bru nk bertindak...tpi sy pcy x semua mcm tu..sbb kt tmpat sy sgt cekap pihak pos laju buat kerja... Org pos pagi..ptg dh blh dpt klu dlm kl je..

    ReplyDelete
  16. HUHU . Saya pun nak hantar borang asrama , bila call tanya dah sampai belum , baru nak update track . HAHA .

    ReplyDelete
  17. Panjang kisah poslaju mcm telenovela...akak pun ada kenangan dgn pos laju...bila mana bungkusan kita didapati telah dibuka...aduhai...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!