Minta tolong hargai sikit usaha orang.

3:44:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Ni secara rawak je sally membebel ye...bukan apa...kadang-kadang rasa sakit hati bila usaha kita orang tak hargai...kot ya kalau tak dapat nak bagi penghargaan sekurang-kurangnya jangan la bagi kita rasa usaha kita ni macam sia-sia...sebab kita guna tenaga, guna otak untuk membuat sesuatu perkara tu....


Kita kena faham...semua orang ada tanggungjawab mereka sendiri...kadang-kadang tu "penghargaan" yang tak diterima tu membuatkan kehidupan jadi huru hara...sebagai manusia kita kena ada perasaan empati...empati ni apabila kita meletakkan diri kita di tempat orang lain...kalau tak dapat nak bantu...cuba la menjadi manusia yang bertolak ansur...orang lain pun sibuk juga...

Sekadar melepaskan kekesalan terhadap mereka yang tidak tahu menghargai titik peluh orang lain...


You Might Also Like

26 comments:

  1. dlm kehidupan kita nie sbnrnyer kena ada give n take la kan...kena same2 bertolak ansur..tak boleh 1 orang je...rasa cm x adil kan..tapi susah..sbb x semua orang pk yg same mcm kite pk betul x..apa2 pun penghargaan dlm kehidupan sgt penting..walaupun x mampu nak tlg ape2 yg patut kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la masalhnya...bila kita terlalu baik...dorang pijak kepala... :(

      Delete
  2. betul tu, sekurang-kurangnya ucaplah terima kasih ke apa kan, ini tidak, apa pun x cakap..

    ReplyDelete
  3. hahh...kene sama2 bertolak ansur kan sally baru lah semangat nak melalukan keje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau asyik kita yg bertolak ansur cik...makin sakit la nanti...

      Delete
  4. tarik nafas..than,...lepas...hushhh

    ReplyDelete
  5. Betul2.. Hargailah usaha orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak cakap dengan orang yg keras kepala :(

      Delete
  6. sabar yer sally, tapi betullah tu, kena hargai usaha orang lain dan jangan memperlekehkan usaha orang lain...siapa buat tu, meh akak flying kick balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiksss... flying kick terus? whoahahaha... langsi la sis... :D

      Delete
    2. sape lagi kak...you should know who kan..hahaha :P

      wafa : hehehe...kak farah mmg garang wooo~

      Delete
  7. Sekadar terima kasih sudah cukup setidak-tidaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah berurusan dengan org yg terlalu "sibuk" ni kak...

      Delete
  8. It's okay.. Kita buat ni sebagai pengajaran buat diri; and it is to appreciate others next time. Cos we know how it feels, kan ^^ Smile!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's not okay Vee...sebab kalau berlarutan...makin ramai yg akan makan hati nnt :(

      Delete
  9. perkara yg biasa berlaku ... nak sabar jer pun tak blh . kena tgk situasinya bagaimana . jgn nanti kerana kita diamkan , mrk makin pijak kepala . kita kena tahu hak kita di mana dan dlm keadaan apa kita perlu pertahankan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la masalah sekarang kak...rasa sakit sangat hati ni kak...

      Delete
  10. Betul. Kita sepatutnya kena tunjuk penghargaan atas usaha orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setidak-tidaknya...berterima kasih la..bukan susah pun kan?

      Delete
  11. orang sekarang susah nak ucapkan terima kasih..sampai kerajaan buat iklan terima kasih untuk mendidik masyarakat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah masalah..tu belum lagi yg anak kecik, remaja...entah la...

      Delete
  12. Mmg betul tu Sally.. pegargaan secara tak langsung membentuk satu hubungan yg lebih akrab, bantu membantu & lebih mesra kan. Tak faham dgn sikap org yg tak tau menghargai ni.. itu kan satu motivasi silaturrahin sesama insan.. sabar jelah sally.. ego tinggi kot org mcm tu..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!