Employment Law.

1:30:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments



Semester ni sally ambil semua subjek yang berkaitan dengan major course sally...Human Resources....semester ni dah la ambik semuanya core subject...macam nak pecah kepala dibuatnya tau tak...nasib baik la tak payah nak ingat semua [seksyen dalam employment act] ni...kalau tak mau gila dibuatnya...hahahaha....semua nak ingat daripada employment contract, gaji sampai la ke termination contract..hahahaha..

*kenapa sally terang kat korang pulak ni..? hahahahaha...

Semester ni belajar jugak pasal [recruitment, selection] dan jugak [compensation & benefits]...semuanya yang berkaitan dengan major course...haigoooo~ penatnya otak nak menghafal....takde ke cara senang nak menghafal ek..? meh la kongsi dengan sally...

^____^

You Might Also Like

11 comments:

  1. wow...sukanya benda-benda camni. All the best sally

    ReplyDelete
  2. Tak sukanya baca akta2 masa belajar dulu..

    ReplyDelete
  3. salah satu subjek yang pecah kepala..

    ReplyDelete
  4. rindunya nak masuk kelas employment law.. time nak exam pakat ramai2 dok hafal akta..hii

    ReplyDelete
  5. wooowoooo....cara mnghafal paling berkesan kat cik..menghafal selepas solat subuh..seryes sangat berkesan.tapi bagi je lah..hihihi

    ReplyDelete
  6. HR ke? Saya ingat nak ambil satu subjek pasal HR tahun depan, tapi rasa macam susah je .___.

    ReplyDelete
  7. Wah.. Bab law ni... Dh lama tggai..

    ReplyDelete
  8. Kena faham bab akta nie sbb tak semua employer dan org di pejabat buruh faham...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!