Susu Pisang.

3:58:00 PM Sally Samsaiman 36 Comments

Macam-macam benda budak sally ni masuk dalam badan dia...hari tu dia minum teh jagung...sekarang dia minum susu pisang pulak...suka bebenor makan benda pelik-pelik budak sally ni...alahai...hahahaha...

Sebelum ni sally ada bagi tips cara nak pilih pisang...ye, even takde kaitan dengan cerita susu pisang kita...apa salahnya bagi korang revised balik..hahaha...

Pada 30th January yang lepas, dalam entry kesengalan di petang hari, sally ada bagitau keinginan sally...


Dan, pada tanggal keramat 14th March 2014, sally dengan ini mengisytiharkan...sally dah dapat minum susu pisang woiii...hahahaha...padahal senang je nak cari tapi sebab malas punya pasal kan...gitu la jadinya...tapi sayang...sebab tak dapat cari yang macam dalam botol vitagen tu...so, terpaksa la beli dalam kotak punya...adeh!


Susu daripada jenama Binggrae ni terdapat dalam 3 variasi, ada strawberry, banana dan jugak plain kot...malas nak google..hahaha...thanks to +Ainim Suju sebab dah bagi sally rasa yang strawberry tu...and pisang pun dah rasa...hihihi...alhamdulillah...dah tak meroyan dah...ihiksss..

Oh btw, sebelum korang meroyan sama nak cari...susu pisang ni keluaran Korea...so, kalau nak cari tu..pandai-pandai la...jangan la harap dapat jumpa kat AEON Big mahupun Giant ye..hikhik.. Mohon cari kat kedai yang jual barangan Korea..

^____^

You Might Also Like

36 comments:

  1. pisang + milk..wonder camne rasanya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. camne ek rasanya..? sally rasa sedap je..hahaha

      Delete
  2. Aik ??? Oke.. honestly, ni ptama kali zara dgr pasal susu pisang..then packing dalam kotak dan botol vitagen ?? Xda jual kat sabah ni.. ato mgkin zara xperasaan kewujudan susu pisang ni.. ~.~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kalau g Korea, merata boleh nampak...so, dah tau kenapa?

      Delete
  3. yup..baru 1st time tau ni...mungkin nak cari jugak kot..nak rasa jugk boleh masuk ke tekak ke idok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..cari jgn tak cari kak..Ihiks... :)

      Delete
  4. macam susah ja nak dapat ? :l tapi macam sedap xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bohong..mmg susah..tapi sbb sally tau kat mana nak cari..so, senang :D

      Delete
  5. ad rase cam banana milk shake x sis?hehehehe.
    Mane nak dapatkan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm...rasanya tak sama kot..hehe...kena cari kedai yg jual makanan Korea..atau barang-barang Korea :)

      Delete
  6. susu susu iolss tak minum sebab lactose intolerant, tapi kalau vitagen ok...muahahahaha...

    ReplyDelete
  7. sedap ke rasanya sally? pisang memang baik untuk sistem penghadaman kita dan kaya dengan potassium..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sally, confirm la sedap kak..Ihiks...betul-betul...mmg pisang elok...

      Delete
  8. Serious lah dah jumpa wah wah wahhh kak sally hihihihi kemain :p
    hehehhe. Alaaa dkt kedai korea? Kedai mana tu ye? :P hihihihi
    congrats kak sally sayang <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus laa..tak nak bgtau...nnt habis stok susu akak..hahaha... :)

      Delete
  9. ATE TEMAN IDAK PENAh dgo...ace bg satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ate..teman punya pun limited..idok ler buleh bg..haha

      Delete
  10. susu pisang? first time dengar kot...huhu

    ReplyDelete
  11. Ai aii aiiii bahagia nampak. Hahaha..

    ReplyDelete
  12. sy tak penah try lg..apa rasanya kak?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. camne nak cakap ek...yg akak rasa sedap je....kang kalau ckp mcm susu pisang ..org tanya camne lagi...ihiksss...

      Delete
  13. nak carik kat manaaa? huhu.. strawberry tu mcm yummy jeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cari kat kedai yg jual barangan Korea...hehehe...Bagi sally..mmg sedap! :)

      Delete
  14. amboii sally ahaha..memang sdp susu kalau d belnder dgn pisag sedappp

    ReplyDelete
  15. Last 2 weeks sy g korea ada minum susu ni.. sedap sgt!! Dah balik sabah ni meroyan pula nak cari x jumpa..huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak! tu masalah tu...hehehe....kalau kat area KL ni boleh la cari...ada je :)

      Delete
  16. Akak, minuman ni halal kan? Sebab hanya susu dan pisang je.. saya dah cuba.. memang sedap ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi mana yakin...dia susu je dik...takde tambahan benda yang lain...InsyaAllah selamat dan halal :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!