Makan di KyoChon @ One Utama.

3:19:00 PM Sally Samsaiman 27 Comments

Sape peminat korea? sape yang minat Super Junior??

ye! disini tempatnya utk korang...hahahaha...

Macam yang korang perasan dalam cerita Korea, khususnya drama yang korang layan sampai tak tido tu...selalu korang akan perasan yang dorang suka sangat makan ayam goreng kan...tu belum masuk yang bukak kedai ayam goreng...salah satu jenama ayam goreng yang terkenal kat Korea ialah KyoChon.

Semalam, lepas balik klinik...sempat la tersesat ke OU..hahaha...Ain la ajak sebab dia kena standby semalam...tak payah keja kan...dia seretnya sally sekali...at first macam nak makan kat Food Republic pastu tukar makan kat Dubu Dubu...sampai at last sally teringat nak cuba makanan kat Kyochon...


Disebabkan berdua je dengan Ain, dia bagi la kami seat untuk dua orang...kebetulan seat yang sally pilih tu meja yang ada ahli Super Junior sign...weee~ eh, sally lupa bagi tau ek yang Super Junior merupakan duta untuk KyoChon ek..? hahaha...okay...yang tu ada tanda tangan daripada Kyuhyun dan Kangin masa grand opening masa pertengahan bukan January yang lepas...



So, this is my partner in crime kalau bab makan, Ain...dia pantang sikit kalau ada kedai yang berkait dengan Korea ni...hahaha... Dah la lepas cabut gigi semalam...sakit pulak mulut...nak makan tak boleh...tapi sally gagah jugak la suap sikit-sikit...sebab dah alang-alang kan...kang kalau tak makan, kempunan...ngee!


Antara sos yang ada...dia suruh pilih satu...sally buat muka comel...dapat la rasa tiga-tiga sos..hehe..alhamdulillah...kalau nak bercakap pasal harga, jangan la tanya...a bit pricy but kalau nak lawan dengan kualiti.. I would say yes...semalam makan berdua pun baru around RM65..it's okay laa...still affordable kan?



Mohon jangan tanya yg mana sedap...sebab sally makan sikit sangat semalam...sebab tak boleh nak bukak mulut...pandang jela Ain makan..hehehe...nama pun sally tak ingat...kalau tanya +Ainim Suju , mungkin dia ingat la kot...tak pun korang boleh je baca kat entry SINI...untuk dapat kepastian...Yang penting semalam dapat ayam free...sebab susah sangat nak buat pilihan...dia bg semua sekali..haha...


Muka budak MC sebab cabut gigi tapi tak reti rehat kat rumah..hehehe...ampun..


This is what I eat yesterday...sebab ayam grill without bones kan...senang nak masukkan dalam mulut...tapi sally nak makan ayam goreng tu...adeh!

Source : http://myfoodwonders.blogspot.com/
Oh! sebelum terlupa...kalau nampak oppa Siwon dok depan tempat masuk tu...Jangan menjerit pulak..dia memang real ye...nama pun patung lilin kan..hahaha..dia memang ada kat situ untuk menjemput korang masuk dan makan..hehehe...

You Might Also Like

27 comments:

  1. entah bila pun dapat pergi, busy tak sudah lagi ni...haha
    semoga cepat baik ya sakit di mulut sebab cabut gigi tu sally :))
    take care :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tambah jam dekat ika ni..ish ish..hehe :P

      Delete
  2. Replies
    1. sangat! hahaha...boleh la...org panggil ayam goreng...gitu la rasa dia :P

      Delete
  3. alaa jelesnya dgn kak sally, asyik makan korean food jee. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigooo~ jangan la jeles dengan akak, mazni oii :P

      Delete
  4. rugi la makan kalau x rasa kan...tu la..lenkali bawak akak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally rasa kalau ajak akak lagi sally rugi..muahahahaha :D

      Delete
  5. ehh mcmc real nie..btl ka patung tu :D

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum sally, wahh terliur pula tengok. lama tak masuk OU ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam sheila..hehe..sally ni baru kali pertama jejak ou..ngee~

      Delete
  7. oppa siwon? jinjja *_* ahh!! untungnyaa sally. jealous kita :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aigooo sayang..kan patung lilin je tu..hehe..dia mmg ada je kat situ :)

      Delete
  8. Replies
    1. Alhamdulillah..mmg kena dengan selera :)

      Delete
  9. as long as ayam goreng..bg saya sedap..haha

    ReplyDelete
  10. Balik Malaysia nanti saya nak cuba! Dahlah saya ni peminat Suju dan ayam. Harap-harap patung lilin Siwon tu nanti still ada sebab Siwon is my bias! Hahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..you should! Ihikss...rasanya mmg akan ada..sbb first branch dekat Malaysia kan... :)

      Delete
  11. OU tu dekat dh dengan kak.. hehehehe.. rugi lah makan time sakit gigi sally .. xdak nikmat makan .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tau! dah tu..sila la pergi kesana ye kak! hahaha....

      Delete
    2. dah pergi kelmarin! kahkahkah!!!

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!