Maaf, kami orang Korea celup.

12:32:00 PM Sally Samsaiman 42 Comments

Semalam...meneman kakak ipar sally dan Atid...susah betul bila ada isteri yang kena tinggal dengan suami sebab join Le Tour De langkawi..hahaha..sally ni merangkap adik ipar dan jugak kawan kepada mereka, layankan la jugak...kang ada yg mereng pulak sebab boring duduk rumah lahaiii...

Lepas balik kerja, gagah la sally g ke Ampang Point...malas nak g tempat lain sebab jammed kan orang baru balik kerja...lagipun since lunch time sally tak makan...so, sally ajak la dorang lepak kat tempat makan...macam biasa la kalau g Ampang Point..makan ape..? Ye, makanan Korea.

-____-'


Kali ni sally makan JapChae...sebab kemalasan nak makan nasi..yela..bayangkan tak makan apa-apa, perut dah masuk angin...huihhh...mau sadis perut tau...

Japchae, is a Korean dish made from sweet potato noodles, stir fried in sesame oil with various vegetables, sometimes served with beef, and flavored with soy sauce, and sweetened with sugar.


Makcik tu makan Sundubu Jjigae...makan seafood sangat...padahal dia tak makan sotong..hahahaha...at last, sally la yg kena habiskan..


Lepas tu beli Chatime & Kit Kat..dan lepak dekat McDonalds..tanpa arah tuju...dan sempat berselfie...

So, apa kaitannya dengan Korea celup?

-___-'

You Might Also Like

42 comments:

  1. Assalamualaikum sally, wahh lepak banyak tempat. macam sodap je sally makan tu... alahaii nak makan kimchi lagi laaa. ritu ada tempah dekat blogger kak rai. sedap makan dengan nasi panas ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam sheila..hehehe...mmg sedap..nanti sheila cuba tau..jgn mengidam pulak tau ;)

      Delete
  2. macam best. hehehe.. tapi xtau la nk plih menu ape kalo pegi restoran macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba je yg mana berkenan kat selera..hehe :)

      Delete
  3. Hahahaha sedap ! Dalam Ampang point ke Sally ? Tingkat berapa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tingkat 2 nadia..dekat-dekat area kedai buku popular :)

      Delete
  4. ahaha ada2 je ya sally..korea celup la tu makan makanan korea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..saje sembang petang..hikhik..pandai Lya :)

      Delete
  5. haha... cam terasa je... akk kalau kena tinggal ngan hasben, which is selalu!!, memang adik la jadi mangsa...kekee...
    majuk ek nama tak de... tu lah, haritu akk minta address sally dlm email tanak bagi... org ada something ni...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..Mohon terasa la ye..hehe...sama la macam dorang ni haa..asyik-asyik sally yg diseret nya..

      Dah email dah :)

      Delete
  6. Replies
    1. Lorrr..tak pelik pun..hehe..cuma beza sikit dr yg biasa kita makan :)

      Delete
  7. sy xpnh lg mkn benda2 korea ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...sila la cuba benda-benda Korea ni ye :)

      Delete
  8. wah sedapnye..teringin la pulak nak makan mknn korea ni..

    ReplyDelete
  9. belum pernah lagi makan makanan korea.. ;(

    ReplyDelete
  10. sundubu jjigae boleh buat sendiri. woah. menariklah join le tour de.
    saya pon boice jugekk.. minhyuk !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sendiri mmg bole,tapi malas!
      Hai Boice!! :)

      Delete
  11. Hahaha.. zara tau ni.. korean celup refer ngan mknn ala korea tuu.. fans of everything bout korea by malaysian people. Example tdekat.. sally laa.. hahaha. Pantang nmpk apa2 nama korea kat produk.. truss capai then nk try.. hahah. Zara ingt lg pasal mummy sally bli kn maggi ada nama korea tu.. tp rasa.. erk ??? Hohoho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..kenapa la pandai sangat ni Zara?? Hahaha...

      Delete
  12. melayu makan makanan korea=korea celup.. hehe.. korea makan makanan melayu=melayu celup.. eh! sedapnya sally.. jeles I.. ^,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, Alaa..jangan la jeless..nanti wawa cuba jugak ye :)

      Delete
  13. sally tak ada makanan lain ke nak makan...cam boring jer...ahakss..sebab akak tak makan kannn??? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kawen dgn yonghwa..kena la praktis kak oii..haha

      Delete
  14. hanya pernah makan kimchi je, itu pun curi2 rasa dari my hubby punya set makan..

    ReplyDelete
  15. wah.. best nya makan-makan.. sampai sekarang akak belum pernah mencuba makan masakan korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kena cuba..hehe..kalau akak dekat-dekat, dh lama sally ajak Akak :)

      Delete
  16. korea celop tu saja nak bagi org tertarik nak tekan dan baca ,,,, :) kihkih.. sedap nya japchae tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..okay, mmg ramai yg baca..hehe...akak buat la sekali :)

      Delete
  17. Saya belum berkesempatan nak makan makanan orang Korea . Akak gi restoran Korea kat luar Ampang Point tu ya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nope..akak tak suka g yg luar tu..sebab tak sedap..hehe..akak g kat tingkat 2 dlm ampang point ;)

      Delete
  18. Replies
    1. Hehehe..anim baru lepas makan je kan..Mohon jgn mengidam! ;)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!