Bila air kena catu.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments


Kebiasaan, mmg sally akan bawa bekal ke office untuk makan waktu lunch...sbb kedai makanan di area office sally ni jauh sangat...yang ada pun kedai mamak...tau la kalau kedai mamak..sally ni dah nak dekat 3 tahun kat sini..dah hafal sangat menu dia setiap hari...

Sekarang ni dah musim kena catu air...so, sekarang bawak bekal dalam bekas polystyrene..senang..lepas makan je buang..sebab bukan malas nak basuh tupperware..tapi lebih kepada salah satu cara nak kurangkan penggunaan air..

Korang jangan ikut sally..let's have Green World...hehehe...tapi kalau hari tak kena catu, xdela bawak polystyrene ni haa..bawak je tupperware biasa..

You Might Also Like

16 comments:

  1. bila air dicatu,banyak perkara yang membataskan kita kan sally..

    ReplyDelete
  2. insiden gara2 tak ada air la nie :D..lya pun hari2 bawa bekal..dah boring makan makanan kat cne mahal plk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini susah nak cari makan kalau takde kenderaan sendiri Lya..

      Delete
  3. banyak area aur dah kena catuan air......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah kak sukma...jadi rasa susah pulak...tu baru Allah tarik sikit je kan...

      Delete
  4. Semoga bekalan air pulih scepat mgkin trutama bg kawasan2 yg tlibat ngan catuan air ni.. bykkn bsabar ya sally dan pduk2 lain yg tlibat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih berharap Allah turunkan hujan dan kurangkan jerebu.. :')

      Delete
  5. Moga bekalan air cepat pulih.. ;D

    ReplyDelete
  6. bestnya dpt bawa bekal sendiri. saya ni x menyempat la nak buat bekal or sarapan. pagi2 dah sibuk bergegas ke office. rumah kt kg subang, keje kt jalan duta. mmg kena keluar rumah awal dari kebiasaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..sally ni ibu yg siapkan kak..kalau harap sally, idok la makan setahun..hahaha

      Delete
  7. bila air dicatu,... mama rasa nak nangis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama baru nak nanges? Sally kering dh airmata..guna buat cuci beras ;)

      Delete
  8. alhamdulillah di kawasan akak belum terlibat dengan catuan air lagi.. senang guna polisterin, tapi teruk juga nak kena membelinya sally.. doakan semoga krisis air yang melanda dibeberapa kawasan di negara kita segera pulih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak elok guna polystyrene kak..huhu..itulah yg semua org harapkan kak :')

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!