Tips : Mari jadi kreatif..!!

8:00:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Selalunya kalau kita buat kenduri tak pun buat open house masa raya or masa celebrate birthday anak ke kan...mesti kita akan buat air dalam kuantiti yang banyak dan selalunya akan guna water dispenser...

Satu masalah bila pakai water dispenser ni...bila air menitik kan..pastu kita pun sibuk la letak besen..letak kain lap sebab tak nak bagi air tu mengalir dan lantai jadi melekit...

Okay, yang ni bukan idea sally..tapi idea yang sally jumpa kat Facebook...


Hah! ni la sally panggil cara yang kreatif...sambil kita gunakan barang yang terpakai...ni actually botol air mineral yang terpakai...dia potong macam dalam gambar..kreatif kan macam ni..? lagi teratur...lagipun muat je cawan kat muncung tu kan...bukannya cawan besar gedabak...daripada menitik kat lantai pastu habis renyah kita nak cuci...baik cuba alternatif yang ada...

Hehehe..nanti sally nak cuba jugak..korang pun try la nanti..

You Might Also Like

30 comments:

  1. as salam sally,
    yeahhh!! memang kreatif giler kot... hehehe

    ReplyDelete
  2. Ha, interesting!! Sometimes kita tak terfikir pun utk buat benda cmni kan. Hehekk. I miss u too, akak :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed! so true!!! benda yg senang kadang tu kita yg susahkan :D

      Delete
  3. ngantuk ni..tp singgah sini jenguk tuan blog :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorrr...ni sleep blogwalking ke ape ni..?

      Delete
  4. Assalamualaikum dan salam singgah malam dik Sally...memang kreatif cara ni...tak lah kita sibuk nak mop lantai dek air yang menitis dari water dispenser tu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak diana...sangat la kreatif kak...sambil kita kurang buat kerja mengelap...

      Delete
  5. Replies
    1. so true!!! benda yg senang kadang tu kita yg susahkan :D

      Delete
  6. nampak praktikal . blh cuba nanti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti jgn lupa kongsi kak outcome dia :D

      Delete
  7. betul jugak kan sally.

    alah, susah2 tadah dgn mulut je. senang cerita. hahahaha!

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. sangat!!! benda yg senang kadang tu kita yg susahkan :D

      Delete
  9. bijak gak idea nie sally...dpt elak air dari tumpah ke lantai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan bro..? ish! ni kalau ramai yg buat lagi bagus..indah dunia..sbb botol org tak buang dah.. :P

      Delete
  10. haha kreatif sngat deh. haha

    #ehem2 background dia. flowering sangat ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. so true!!! benda yg senang kadang tu kita yg susahkan :D

      flowery..? tu rama-rama la sayang

      Delete
  11. bagus org kreatif ni, byk benda boleh buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat kak! baru la dunia makin ceria..gittew~ :D

      Delete
  12. Replies
    1. sangat...tapi kalau nak buat kena bg nmpk cantik la..kalau tak makin org tak suka :P

      Delete
  13. tak terpikir pun nak guna cara ni..
    hebat betul orang yang timbulkan idea ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang mmg gitu..hihihi...benda yg tak terfikir benda yg paling mudah sekali :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!