Sate Minang.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 46 Comments

credits : http://oditusufi.blogspot.com/
Sate minang...sape pernah makan..?
Sally kenal sate ni sejak dari kecik lagi...sebab arwah papa suka makan sate ni...and since that la sally jadi suka dengan sate minang ni...

Sate minang ni originally dia datang daripada Indonesia...tapi ramai je yang pandai buat sebab dia tak banyak beza dengan sate kita..cuma yang membezakan ialah kuah dia dan jugak ada taburan bawang goreng...tapi bawang goreng dia selalunya yang digoreng sendiri...sedap weh...

Sejak berpindah ni..dah jarang dah sally jumpa sate minang ni...dah tak tau nak cari kat mana...kalau dah jumpa pun belum tentu kena dengan tekak...haihhh...rindu pulak sate minang pakcik pasar malam Jelatek ni...entah ada lagi ke tidak...

Korang pernah makan sate minang? 

You Might Also Like

46 comments:

  1. Errmmm sedapnyaaa. Dekat Kg Baru ada kotttttt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat kampung baru tu tak special..hahaha

      Delete
  2. apa beza ngan sate biasa?

    tak penah makan lah... kena minang je dah...hhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tulis kat atas tu kak perbezaan dia...hahaha

      Delete
  3. tak pernah la sally..sedapnya tu tgh lapar nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la cari Lya...ada tu...sedap tau! :D

      Delete
  4. Replies
    1. nape tak pernah try Iman..? tak suka ye..?

      Delete
  5. tak penah makan..lain ye dgn satay malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. bezanya dia pada kuah kak..dia tak pakai kuah kacang :)

      Delete
  6. sate minang..1st time dgr..huhu onomnom..lama tak makan sate..:P

    ReplyDelete
  7. sedapnya.. tak pernah makan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap sangat eida...nanti cuba lah kalau jumpa :)

      Delete
  8. selalu beli kat pasar malam yg dekat dgn rumah sewa.. hehe.. :))

    ReplyDelete
  9. wah.. nampak sedap tu sally.. akak tak pernah mencuba makan lagi sate minang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jumpa nanti cuba la kak...sedap :D

      Delete
  10. aaa terliur! laparnyaa tengok sate ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa...kak sally pun tgh mengidam ni !

      Delete
  11. nmpak selera....tp x pnah dgr n mkn jauh skali...tringin jgk nk cube....

    ReplyDelete
  12. tak pernah try selalu nampak kat chow kit je. Ada pak cik tu makan mcm sedap je... lebih kurang stay kita juga ke sally ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang je sbnrnya kak...cuma satay dia takde marinate dan kuah tak pakai kuah kacang :)

      Delete
  13. tak pernah mkn . apa yg beza pada kuahnya ?

    ReplyDelete
  14. wahh tak pernah lagi makan.. nyum nyumm

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Lorr..tak pelik pun ain...cuma beza kuah dia je :)

      Delete
  16. X pernah lg merasa,tggu sally belanja lah boleh.hehee

    ReplyDelete
  17. Zara peminat tegar kalo sate2 ni.. tp sate minang ni xpena pla mkn.. kat sabah xda pon.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigooo...camne pencinta sate tak tau ni..hahaha :D

      Delete
  18. Saya pun pernah makan sate minang sebab saya sebenarnya orang minang (malunya HAHA) . Bila raya , ayah saya selalu buat sate minang . Kalau akak nak makan sate minang kat restoran , biasanya ada dekat restoran masakan Padang dekat sekitar Chow Kit atau Kampung Baru dekat KL . HUHU , last makan sate minang masa raya lepas . Memang susah nak dapat kat pasar malam utk sate minang yang original memang sedap (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mastura..kak sally malas nak meredah KL sebenarnya..hahaha...

      Delete
  19. uisyoooo! meleleh tengok TT____TT, tak pernah makan lagi, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la cik lisa...confirm mimpi malam makan ni..hehehe

      Delete
  20. tak pernah lagi la sally.... nak jugak cuba nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti akak datang, kita g kat Kg Baru, nak..?

      Delete
  21. sedapnyeee sate minang...dh lame tak mkn..nk jmpe yg btul2 sedap susah skrg ni...huissshh..kecuq air liuq tgk..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...chugha sedap sangat ke..? hihihi...sally mmg suka gila tp belum dapat beli lagi -_-'

      Delete
  22. Sangat sedap.. penah makan kat bangi jual depan umah je.. then makan kat jakarta.. ni skrg tgh mencari kat mana ada jual.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...dah jumpa ke belum...? kalau kat Kampung Baru tu banyak..tapi nak kesana yang malas... :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!