Saturday, February 22, 2014

Ho Chi Minh Trip 2014 [Part 2]


Part 1 more to hotel...part 2 tempat shopping laa...itu je pun korang suka kan..? hihihi... eh, ke sally sorang je yang suka..? tak kot...korang pun suka shopping...sally tau... -_-'

Pasar Ben Thanh.


Pasar ni yang paling hampir dengan hotel yang sally menginap..jalan kaki je dah sampai...pada waktu malam pulak ada pasar malam berdekatan dengan sini...barang-barang dia nak kata murah tu tak jugak...tapi boleh laa..lagipun what did you expect bila pergi kat kawasan tumpuan pelancong..? Harga dia akan range yang sama la..susah nak dapat yg murah..kena pandai bargain...

Pasar Binhtay.


Pasar ni mmg sangat pasar..hahaha...semua di jual dengan harga borong dengan syarat..korang mmg kena beli borong...kalau takat nak beli sehelai dua...alahai..baik lupakan jela...lagipun orang Vietnam ni mmg tak peramah langsung...masing-masing muka business je..hahaha...tapi tak semua laa...ada yang baik jugak...yg ramah..tapi ada jugak certain kedai yang boleh beli sikit-sikit...tapi kena pandai cari laa.

Saigon Square.


Yang ni pun boleh jugak jalan kaki daripada Pasar Ben Thanh...nak kata jauh sangat tu takde laa...kalau jalan dalam kurang lebih 15-20 minit...kalau nak naik teksi pun boleh tapi tak berbaloi woo...baik jalan kaki je...kata nak jalan-jalan kat negara orang kan..? hihihi...kat sini dia macam satu shopping mall yang kecik...banyak jual baju-baju fesyen terbaru...barang-barang yang branded pun ada..tapi mmg agak mahal sikit kecuali baju budak/baju bayi..tu je sally rasa yang murah kat sini...



So far, ni je tempat shopping yang sally ingat...yang lain ada kat beberapa kedai kecik yang kami jengah..ada yang murah, ada yang mahal...tapi kalau korang nak pergi..sally sarankan..bawa la lebih duit RM...sebab tak berbaloi pakai USD, mahal sangat..kalau nak tukar VND (Vietnam Dong)...sally rasa baik korang g tukar kat Vietnam je..lagi berbaloi daripada tukar kat KL...kat Vietnam, duit RM lebih diguna pakai...mungkin sbb duit kita tak mahal tak murah...

Nak part 3 ke..?

17 comments:

  1. bestnya jalan2.. paling best shopping banyak2! hihi

    ReplyDelete
  2. seronok baca sally jenjalan..nak juga kalau sally bagi part 3 :)

    ReplyDelete
  3. memang rambang mata bila tengok semua cantik..

    ReplyDelete
  4. best x sally..harga naju die murah x

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!