Back to December.

4:30:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments


So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying, "I'm sorry for that night,"
And I go back to December all the time.
It turns out freedom ain't nothing but missing you.
Wishing I'd realized what I had when you were mine.
I'd go back to December, turn around and make it all right.
I go back to December all the time.

Back to December...
lagu ni mmg terkesan kepada sally...bukan sebab sally berpisah dengan sesape...tapi sebab perpisahan abadi sally dengan arwah papa... Sally bila teringat arwah papa, sally akan teringat disember yang mana arwah papa pergi meninggalkan kami sekeluarga...pergi menemui Maha Penciptanya...

kenapa sally kesal..?
Sebab masa arwah papa meninggal dunia...sally masih bekerja secara separuh masa...masa tu time Hari Raya Aidiladha...time tu baru je cuti semester satu masa ambil diploma...sally mmg akan bekerja separuh masa sebab nak harapkan duit elaun mmg takkan cukup la kan...tak kira la bila...asal ada cuti je sally blk kerja...

Sebab sally mengejar duit...sebab sally inginkan sangat triple pay...sally kerja juga masa raya tu...dan arwah papa meninggal masa sebelum sally sempat blk kerja...tak tau nak cakap ape...menyesal..? dah terlambat...nak menangis meratap..? dah terlambat jugak...hanya mampu menatap sekujur tubuh yang kaku...yang dah tak mampu sally nak cakap pape...papa pergi 8 hari sebelum hari jadi dia yang ke 50 tahun...

Kat sini...sally nak seru korang...jangan la terlalu pentingkan duniawi...jaga la ibu bapa kita selagi mana dorang ada...jangan bila dah takde nanti baru nak menyesal bagai...yang mana yg kerja jauh tu...ambik la masa telefon tanya khabar or kalau ada masa, pulang lah jenguk mereka...

Jangan jadi macam sally.

You Might Also Like

18 comments:

  1. alo lo lo sweetnya minat taylor swift...akak minat tapi tak molah sebab duplicate tetiba plak minat jugak...wakakakaka...

    ReplyDelete
  2. terasa sebak.. al-fatihah untuk arwah ayah sally.. akak berhenti kerja pun sebab mak akak.. betul tu sally, jangan terlalu pentingkan duniawi.. hargailah ibu bapa kita sementara mereka masih ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ayah kita ada tu je la..hilang dorang takde pengganti dah :(

      Delete
  3. al-fatihah untuk arwah ayah sally

    ReplyDelete
  4. jgn seronok sakan sambut birthday sbb birthday tu dekat dgn kematian . Rasulullah juga wafat dekat dgn hari lahirnya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..makin meningkat umur..makin dekat la kita dgn kematian :')

      Delete
  5. al fatihah untuk arwah ayah sally..
    anne jauh dari family, kol pun jarang.. bukan sebab tak ingat, tapi anne akan lebih rindu kat diorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih anne..aminn...

      call jela selalu..even utk tanya dorang dah makan ke belum...

      Delete
  6. Al fatihah untuk arwah abah sally ya...& salam sabtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak...aminn...

      salam sabtu kak :)

      Delete
  7. Sayang mak ngan ayah !! Tiap2 mggu zara jenguk mak ayahmm tp still mcm xcukup.. sob.sob.. zara nk hargai tiap masa ngan dorg sbaik mgkin.. sally, bykkn bsabar ya.. salam takziah dan al-fatihah buat arwah papa sally..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayangi mereka sementara mereka masih ada...beruntung dorang ada anak macam Zara...insyaAllah..thank you ZARA..Aminn :')

      Delete
  8. Thanks for the reminder, sis.. Sememangnya kita jgn terlalu leka dengan duniawi.. Huhu. Stay strong.. People come and go, itulah lumrah hidup. Nak tak nak, kita terpaksa terima.. Seek for strength from the Lord, for sure He'll lend His hands to carry you up :)) hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. you're most welcome sis...betul..tapi kadang-kadang tu..ada penyesalan yg kita tak mampu nak ungkap.. :')

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!