Restoran Korea favorite Sally.

11:09:00 AM Sally Samsaiman 22 Comments

Last few days ada 2-3 orang blogger macam Niesa, Acik, FiziZaidi bertanya tentang restoran korea mana menjadi kegemaran sally untuk makan makanan korea...actually sally rasa mungkin ada banyak restoran dalam Malaysia...tapi yang ni je yang sally selalu makan....hehehe....dan paling penting makanan kegemaran sally kat restoran tu...eh, korang dah baca pasal Late Night Snack Korean style..?

Restoran pertama : Gomonae.

Restoran ni memang sally selalu pergi...either dengan mama, kakak, kawan or sesape yang craving korean foods sally akan bawak ke sini....makanan kat sini so far memang kena dengan selera sally la...tekak melayu...owner dia pure korean lady yang mmg baik... boleh baca kat SINI, SINI, SINI...

Restoran kedua : Dubu Dubu Seoul Foods.

Restoran ni ada kat Mid Valley...actually sally pernah pergi 2 kali je...satu sebab jauh lagi satu sebab mahal gila...sally makan 2 orang je pun dah almost RM70...sangat tak berbaloi...hahahaha....makanan dia so far okay la....restoran ni masakan dia pure korean...kalau pedas, pedas gila...kalau masin, masin gila...tapi overall beef bulgogi dia sedap! hehehe....boleh baca kat SINI untuk review sally...

Restoran ketiga : Seoul Garden.

Walaupun nama dia korea sangat tapi percayalah...tak korea mana pun...hahaha...tapi dapat la feeling macam orang korea makan yang bakar-bakar terus masuk mulut tu kan...pastu boleh balut-balut dalam daun salad...gittew...hehehe....dah tu kalau rajin...boleh baca kat SINI ye...

Restoran keempat : Food Court kat Times Square, KL.

Yang ni korang cari jela...ada satu je pun kat food courts bawah tu...kedai dia ada kat penjuru palaing hujung kalau tak silap...makanan dia sedap...boleh masuk tekak orang melayu! serius!

Restoran kelima : Medan Selera Food Republic kat One Utama.

Yang ni tak pernah pergi tapi daripada saranan kawan-kawan sally...sally rasa makanan dia okay...agak mahal sikit, portion dia pun utk sorang makan pun sikit tapi kualiti dia tip top...but somehow...Bento utk Japanese food dia lebih menarik perhatian daripada korean foods...hehehe...

Credits : http://www.malaysianflavours.com/

You Might Also Like

22 comments:

  1. Sally lepas ni try Bulgogi Brothers dekat Pavilion or Mid tauuu !! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Jarang g pavilion or mid la pulak...tapi kalau ada masa sally try...

      Delete
  2. byknya restoran korea yg sally taw..menarik

    ReplyDelete
  3. Bestnya.. Tak pernah lagi makan makanan korea.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah alang-alang tgk cite Korea,try la makanan dia sama...

      Delete
  4. kita selalu makan kat food court tu je..seoul garden baru dua kali je pergi tapi teringin nak try makan kat gomonae

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh ke ampang meh....hehehe...saya sedih menunggu.. :-D

      Delete
  5. Aten suka restoren ke3 tue. Seoul Garden :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nk mkn sampai puas, elok la kesana..Hhehehe

      Delete
  6. satu pun akak tak pernah cuba lagi.. yang Seoul Garden akak pernah dengar.. blogger aisya ada pernah sebut..

    ReplyDelete
  7. thanks sally!dh listkan tempat2 ni..so next2 month boleh la terjah..yeay! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay! Jgn lupa ajak sally selalu...hehehe

      Delete
  8. fae x pernah dgr nama2 restoran kat atas tu di brunei hehe

    ReplyDelete
  9. YEAHH . Boleh makan bila lepak kat Times Square nanti . HUHU :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaay!!! Jgn lupa ajak kak sally same...

      Delete
  10. kat Times Square tu bolehlah pergi kot.. Hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak g Gee..? jom sekali! hehehe :D

      Delete
  11. Tak pernah cubapun makan makanan korea. sebab tekak tak biasa. dulu pernah makan kimchi terus senak perut seharian. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kimchi kalau nak makan kena dengan selera...ada yang buat terlalu acidic...kak sally kalau g Dubu Dubu mmg takkan mkn kimchi dia..sebab tak boleh masuk...sakit tekak :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!