Beli barang baby online - The Baby Store Malaysia!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 21 Comments

Kalau kita kaum wanita khususnya kan...suka sangat membeli belah secara online...kalau sally pun, sally suka beli online...sebab senang...pilih, bayar esok lusa dah dapat barang yang kita nak....sebab sally malas nak window shopping...takut makin banyak duit melayang..hehe...

Buat ibu-ibu...bapa-bapa sekalian...mesti terfikir ada tak kedai tempat nak beli barang baby secara online jugak kan..? hehehe...so, hari ni meh sally nak kenalkan dengan satu online shop yang jual barang baby...bukan setakat baby je...barang untuk ibu mengandung pun ada....


http://www.thebabystore.com.my/

Masuk je laman web dia...nampak gambar ni...hehehe...comel la sangat..!! geram...hehehe....antara produk yang ada kat online baby shop ni termasuklah pregnancy pillow, baby wear, stroller, breastfeeding equipment, toys for baby, baby seat hingga lah kepada bath and skincare untuk baby...kiranya semuanya ada kat sini...mmg sesuai untuk ibu-ibu yang suka membeli secara online....


Pregnancy pillow...? Daripada pembacaan sally...sally perasan ibu mengandung susah sikit nak tidur lena kan...mengiring rasa serba tak kena...so ni la penyelesaian dia! bantal ni sesuai untuk ibu mengandung...biar kurang rasa senak perut tu...eh, ye ke senak..? hehehe....


Car seats dan jugak headrest atau kita panggil bantal kepala...semua ada...dekat online shop ni banyak jenis car seats dan jugak pelbagai jenis stroller ada dijual...kita tinggal pilih yang mana yang sesuai dengan kita...mana yang kita rasa sesuai dengan baby kita...eh, baby kita..? baby korang la...bukan baby sally...! hehehe...

www.thebabystore.com.my

ada masalah eczema..? Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi. Terutamanya, di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan "allergens" atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan kegatalan yang amat dan keinginan untuk menggaru. Tahap kegatalan akan meningkat apabila kulit semaking kering. Jika digaru berulangan, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.  

The Baby Store Online ada menjual ScratchMeNot iaitu sarung tangan yang direka khas supaya anak kita tidak boleh menanggalkan sarung tangan dan tidak menggaru di muka sebab selalunya bayi dia akan mula menggaru pada bahagian muka dia. So, sally sarankan beli lah sarung tangan ScratchMeNot, selamat dan selesa untuk bayi.

Jangan risau tentang kualiti...sebab kebanyakkan barang-barang yang dijual semuanya yang berkualiti baik dan dijamin korang mesti berpuas hati....kebanyakkannya yang branded....antara brand yang ada termasuklah :


Ibu-ibu semua mesti kenal dengan brand-brand ni kan..? dan mesti tau kualiti setiap barang-barang dia kan..? Jangan risau...dijamin berpuas hati punya la! hehehe....pendek kata ni kira one stop center la untuk membeli barangan bayi dan juga barangan untuk bakal ibu...

So, tunggu apa lagi...? Government dah gaji kan..? hehehe.... boleh la layari LAMAN WEB, INSTAGRAM ataupun ke FACEBOOK mereka...insyaAllah layanan terbaik mereka berikan!

You Might Also Like

21 comments:

  1. hehe part time promosi ekk sally hehe..bantu membantu amalan yg mulia kan :)

    ReplyDelete
  2. senanglah nak shopping barang baby boleh refer kat entry ni je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la kak...kalau susah sangat klik je kat banner atas tu..hehehe :)

      Delete
  3. Teringin nk pillow tu. Tp xterbeli2 lagi. Fulus kurenggg. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa...kak Nina mintak la kat husband..hehehe

      Delete
  4. Senang sekarang, beli online je ;D hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sally...janji ada duit dalam bank...semuanya senang!

      Delete
  5. wow menarik.. sekarang ni senang kan, ibu2 boleh shopping online je.. :)
    ika singgah petang sini...

    http://cartiecacloset.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kartika...

      selamat berkenalan :)

      Delete
  6. okay..nanti kita share info ni kat kengkawan kita ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay anim....lagi bagus...senang dorang nak rujuk beli apa kan...

      Delete
  7. info untuk ibu2 dan bakal ibu.. mmg senang zaman sekarg nie.. sume online jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...as long as ada duit...semua boleh! :D

      Delete
  8. olo lo lo bestnya. tp akk dah x de bb.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!