BBC Top Gear kutuk Proton dan Perodua.

8:21:00 PM Sally Samsaiman 29 Comments



Woah...kalau peminat kereta mungkin akan biasa tengok laman web ni...tapi sally ni baru kali pertama tengok laman web ni...kalau nak diikutkan mungkin la agak kasar sikit cara dorang review kereta nasional atau kereta tempatan kita....dah macam hina sangat dah haa kereta kita....

Boleh klik link SINI dan SINI untuk baca review...

bayangkan la...dah macam "sampah" pulak kereta kita...yela...mungkin dalam teknologi kereta, Malaysia agak jauh kebelakang kalau nak dibandingkan dengan Rusia, Japan atau negara-negara gah yang lain...kalau dia banding BMW dgn Myvi...memang jauh la bezanya...

kesian kereta kita..huhu...nasib baik kereta Wira ibu tak reti bukak internet...kalau tak kecik hati dia..huhu....

You Might Also Like

29 comments:

  1. Dah baca..yg Myvi tu, TG kutuk tapi commentator bagi feedback myvi tu bagus..
    hmm...memang takleh nak compare la jenama msia n yg luar tu. dorg tu mmg dah terlalu lama bertapak dan pengalaman pun mmg takleh nak lawan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp bg point of view dia..kita kena positive laa... :)

      Delete
  2. kereta kita dorg anggap mcm tin kosong jer..

    ReplyDelete
  3. hurmmm barat.. apa saja yg depa ni tak kutuk. semua benda pon depa kutuk. kita je terhegeh2 dok agung2kan depa nih.. haish...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Gëë...tapi kita tgk dr segi positive laaa..hehehe...:)

      Delete
  4. nak bandingkan kereta depa dgn kereta kita..mmg la jauh beza...tp bg sy ok jugak pe kereta kita wlpn xsehebat kereta depa..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa laa..dorg dah bertapak lama dalam bidang ni...patutnya dorang jgn la bandingkan...hehe

      Delete
  5. sekurang-kurangnya malaysia sudah mencuba buat sesuatu yang baik.. setiap hari pstinya negara kita sentiasa memperbaiki kelemahan yang ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak...kita belajar daripada kesilapan... :)

      Delete
  6. proton dah beli lotus britain . tapi kereta proton masih tak setanding class dunia . mungkin itu faktor mrk kutuk kereta kita . Saya suka tgk top gear ni . pada saya cara mrk tu jujur sebenarnya . alfa romeo pun kena kutuk gila . kita perlu berfikiran terbuka sebenarnya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jgk tu kak vee...kita belajar drpd kesalahan dan kelemahan kita...

      Delete
  7. what on earth do they think they’re doing bringing it to the UK? Walk away.

    Amboi ayat kau kemain ye top gear huhuhu sabor jelah T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia sbnrnya ckp benda yg betul...tapi cara review tu yg kurang puas hati sikit...hehehe

      Delete
  8. Mereka cemburu sbb kita mampu beli lotus dari mereka, tetapi kita tak dapat mencipta kualiti kereta setaraf lotus waktu dulu2.. tu yg dia org bengang sgt kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tapi patutnya kita dah kena setanding dgn lotus yg kita beli...kalau tidak...rugi la rasanya kalau tak manfaatkan....

      Delete
  9. bagi aku, benda ni perlu. baru diorang sedar sket utk improve kereta nasional kita. ni tak, memanjang je jual kereta ntah apa2. harga lak mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...tapi cara review tu boleh jatuhkan maruah negara kita..

      Delete
  10. jadikan tu sebagai cabaran.. buruk sekali, takkan buruk selamanya.. cuba improve dan jadi yg lebih baik lg dr skrg.. biar satu hari nanti setanding dgn nama2 gah yg lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Take the positive side...tapi xde plak dia bgtau kebaikkan kereta kita...susah nak learn from mistake...

      Delete
  11. hana ngaku kete dorang lebih awesome banding kita. tp kasarnya cara mereka. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...patutnya kena berhemah sikit laa...

      Delete
  12. ika selalu tengok top gear...siap ad tengok lagi dy test drive myvi..kutuk2 our malaysian car etc etc..klu nk ikutkn mmg kita jauh ketinggalan kebelakang bab kenderaan ni tp tu laa...terlalu harsh juga kan kdg2 tu cara dorg kritik...tp ape pun, kita tak leh cpt melatah, kena ambil kritikan tu dgn cara positif...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perodua not Malaysian.....it is UMW...Toyota

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!