Bila Asthma Menyerang.

1:09:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Semalam, the whole day rasa kepala berat sangat...ingatkan migraine sebab masa lunch tu tak sempat nak makan...tapi mmg sakit sangat kepala...rasa macam saluran darah kat kepala tu blocking...Mata pun rasa kabur...ingatkan sebab terlalu lama memandang komputer...

Google's

Balik dari keja mmg rasa makin sakit kepala, makin sakit dada..so, sally assume sebab penat...Sally pun tido la kejap dengan harapan rasa sakit tu kurang...tapi meleset...Sally kena asthma malam tadi...sebab dah lama tak kena asthma...nasib baik la inhaler ada kat rumah...nak kejut ibu dgn abang macam tak sampai hati...sebab masing-masing dah nyenyak tido...so, solution nya...ambik minyak angin letak banyak-banyak kat dada...pastu sedut inhaler....


Alhamdulillah dalam pukul 1am camtu boleh jugak tido even penat menahan sakit...so, bangun pagi pun agak lewat tadi...nasib sempat nak g kerja...sebab hari ni ada meeting...so, tak boleh nak MC or cuti....Ini pun baru sempat nak online...sebab baru hbs meeting....

You Might Also Like

18 comments:

  1. tk care sally..jgn makan yang sejuk2

    ReplyDelete
  2. jaga diri sally, jgn buat kerja berat2 tawwwwwww, semput kang. huhuhu. tengok inhaler tu teringat inhaler dalam laci nina. huhu. rindu :(

    ReplyDelete
  3. jaga kesihatan sally..jgn telampau kerja..

    ReplyDelete
  4. bismillahi syafi... semuga sihat selalu

    ReplyDelete
  5. banyakkan berehat sally.... mama doakan sally sihat ok..

    ReplyDelete
  6. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah kifarah dosa. Banyakkan rehat ye cik sally ^^

    ReplyDelete
  7. Aduyaii adik sally oii.. Cian ko dik.. akak memahami mcm mn rasa bila kene attack asthma mlm2 hari or pepagi subuh sepe'iiii... Akak slalu klo kene amik inhaler lepastu minum air panas.. baru leh tdo..klo tak rasa pendek jer nafas nih

    ReplyDelete
  8. owh.. pernah ada asma rupanya.. smoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. kak sally ada asthma ea. baik2 kak sally. make sure inhaler tu penuh sentiasa ada isi tw. get well soon :')

    ReplyDelete
  10. syafakillah sally :)
    mama ika pun asthma teruk, tapi dia tak guna inhaler macam dalam gambar sally tu, mama guna yang bentuk bulat, colour purple something...

    semoga sally sihat2 je ye...

    ReplyDelete
  11. Take care Sally.. semoga cepat sembuh.. aamiin..

    ReplyDelete
  12. jaga kesihatan ye Sally, kalau tak sempat makan at least isi perut dgn something.. take care.. :)

    ReplyDelete
  13. Take care Sally. Make sure sentiasa bawa inhaler tu kalau pegi mana-mana ya

    ReplyDelete
  14. semoga sally cepat sembuh.. jaga diri elok-elok..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!