'Dulang' Girls..

12:00:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments

Perghh...hina gila nama 'dulang' girls...panggil la bridesmaid...kan cantik sikit bunyi nye...iye idok..? Tapi kan kita ni melayu...pakai je la nama 'dulang' girls tu....hahahaha....lagipun dah memang kena bawak dulang kan...

eh, chop! kenduri sape pulak ni...? hehehe...okay...kali ni bukan la kenduri kakak sally mahupun kenduri ahli kelurga jauh sekali kenduri sally sendiri..sebab wedding kakak, insyaAllah tahun depan...

So, kenduri sape..?

Kak Nor yang pakai tudung hijau pinkish tu.
Yeay! kenduri Kak Nor...kakak kepada my very best friend, Dayah...eh? tak kenal..? Alaaa...korang cari la entry lama-lama...confirm ada dia...hehehe...sebab dia belajar kat Sandakan, so jarang-jarang la dapat jumpa dia...sedih....dia ni tempat sally simpan masalah..hehehe....Sally dengan family dayah dah macam kelurga dah...lagipun dorang sekarang tinggal 4 beradik je...jadi keluarga makin tak besar...

Sebab kat kelantan dah takde sesape...so, kak Nor decide untuk buat kenduri kat KL je...so, takde la orang boleh jadi wakil dia....Sally la jadi mangsa kena tarik....hehehe....so, tu la mukadimah kenapa sally kena jadi 'dulang' girls...


Semalam kak Nor hantar kain...dia kata nak semua 'dulang' girls dia pakai baju kain sama...hehehe...so, nak kena tempah baju la sally....so, sekarang masih terfikir nak buat baju ape..? nak buat dress ke nak buat baju kurung je ek..?

Google's
p/s : Macam sweet pulak bila pakai baju warna sama..hehehe...

You Might Also Like

25 comments:

  1. Kita pun dalam dilema nak buat dress ke baju kurung je. Puuuunn kena tarik jadi dulang. :P

    ReplyDelete
  2. wow.. cantik nyerrr baju kaler baju yg di pilih tu ^_^ nanti dah jadi baju jghnm lupa hupdate ^_^

    ReplyDelete
  3. Bestnya jadi "dulang" girls. Vee tak pernah jadi "dulang" girls. Kena tunggu akak kawin kot.. Hahaha.

    ReplyDelete
  4. baju kurung nampak manis, wanita melayu terakhir hewhew
    dress nampak anggun, feminin ;)

    ReplyDelete
  5. 22 cntik..kurung nmpk kemelayuan la ckit kn..nk nmpk moden..dress la..hihi

    ReplyDelete
  6. baju kurungla baju kebangsaan hehe

    ReplyDelete
  7. Wahh kak sally jadi dulang girls lah .. Pakai baju kurang nama melayu terakhir sikit hehew

    ReplyDelete
  8. u gonna look good on it.. nnti amek gambo byk2 taww.. :)

    ReplyDelete
  9. wah dulang girls...cuba mintak pandangan yong hwa nak buat dress ke baju kurung...hik hik hik...

    ReplyDelete
  10. wah.... dulang girl yang gorgeous nanti...

    ReplyDelete
  11. magenta gelap erk?ke apa?..yg bwah skli pic tu huyoo..haha

    ReplyDelete
  12. Baju apa pun cantek dik.. nasib bek akak nih da kawenn klo tak amik ko gak jadi dulang gurlll ecececehh ;)

    ReplyDelete
  13. wa...dulang girl pon baju nk baru...mmng glemer la slly....hehehe

    ReplyDelete
  14. Teringin jd dulang geng..tapi takde sapa pun yg offer.haha

    ReplyDelete
  15. nnti nak jadi dulang girl utk sally boleh takkkkk

    lawo kainn~

    ReplyDelete
    Replies
    1. anne pun nak jadi dulang girls utk sally jugak.. hehehe

      Delete
  16. Saya vote utk dress! Hehe and btw bridesmaid bukan yg tukang kipas etc tu ke

    ReplyDelete
  17. amboi,akak jadi dulang girls ye,hehe :) mana2 pun boleh akak.. nanti update entry tau pasal kenduri tu,hehe :)

    ReplyDelete
  18. cantik warna tema untuk dulang girl tu sally..

    ReplyDelete
  19. dress la sally!! baru sama ngan pengantin..hehehe..

    ReplyDelete
  20. Baju kurunglah.. cantik & berseri.. :)

    ReplyDelete
  21. buat evening gown.. haha..

    warna kain tu cantik lah.. :)

    ReplyDelete
  22. Hiihihihi bestnyaaa rindu nak jadi dulang girls hihihiks

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!