Cara menggayakan t-shirt konsert!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Aicehh...konsert mana pulak la yang sally nak pergi ni...? Well, ni entry ni merupakan entry orang patah hati sebab tak dapat g konsert Super Junior esok..hahaha...so, entry ni I dedicate kat +Ainim Suju dan kembarnya..hehehe... +Nadya Dyana pun mesti pergi jugak ni...hehehe....

Google's
Pilih t-shirt Semuanya bermula dengan pemilihan t-shirt ketika anda mahu membeli. Rahsia pada t-shirt konsert yang bagus terletak pada fabriknya. Cari t-shirt konsert yang nipis dan daripada fabrik kapas lembut. Untuk keselesaan, pilih t-shirt yang longgar sedikit. Tak pun beli je t-shirt official konsert tu nanti...hahahaha

Padankan bersama 'skirt' Jangan jadi terlalu membosankan dengan hanya menggayakan dengan jeans sahaja. Cuba gayakan dengan 'skirt'. Tapi cari la yang sesuai...jangan la pakai skirt cutting duyung tu pulak...chiffon cantik kot...boleh try ape..?

Aksesori Tak salah untuk sedikit 'over' pada anting-anting, bangle atau cincin . T-shirt konsert sudah tentu nampak biasa-biasa, jadi tidak salah. Lagi besar aksesori anda lagi bagus!

Kasut 'Sandal' atau 'sneakers' merupakan pilihan yang bagus. Jika anda seorang yang berani, boleh lah menggayakan dengan but atau 'creepers'. Kasut bertumit tinggi agak kurang sesuai dan 'ballet pumps' nampak terlalu 'girlish' , jadi elakkan ya.

Kamera
Hahahaha...yang ni out of topic...just nak ingatkan jangan lupa bawak kamera je...nanti jadi macam sally yang dalam kesedihan sebab masa g konsert CNBLUE, tak dapat nak ambik gambar...

Sadis. Sedih.

p/s : Have fun to those who are going for concert...

You Might Also Like

12 comments:

  1. jangan sedih2 ya sally..da rezki lain kali boleh pergi :)

    ReplyDelete
  2. haha.. kalau gayakan dgn aksesori kat atas tu mmg tak boleh masuk

    ReplyDelete
  3. salam sally..
    jgn sedih..
    nice tips.. bleh parctice masa g konsert nanti..
    nampaknya kita minat artis yg sama
    adam, moron 5 :)

    ReplyDelete
  4. tips boleh diguna pakai kepada mereka yang nak pergi consert hewhew
    ika tak pernah laa merasa ni, tak boleh pun kut pergi hukhuk

    ReplyDelete
  5. wah best but huhu kak hannis x suka crowded2 ni takut ada yang amik kesempatan... hihi its depens la kat uolls yang pergi my b ok jer kan....

    ReplyDelete
  6. Haha! Vee kalau pergi concert mmg jeans je :P Pastu pakai flats. Vee tak main sneakers aaa. Haha. Tp flats 1 warna, no ribbons or whatever decos, yg tu baru nampak super girlish!! Hahaa..

    ReplyDelete
  7. gelang tu nampak sangat rawwwwkkkk~~ akak suka.. oh esok lah konsert tuuu.. syok nya sapa dapat p . jeles!

    ReplyDelete
  8. sedih x bole g konsert ss5 =( for elf tangkp gmbar bnyk2 ok..nk tgok..warghhhh

    ReplyDelete
  9. wah,akak boleh jadi stylist ni,hehe :) betul2,kamera wajib bawak,haha :p

    ReplyDelete
  10. jangan sedih sally.. akak dah lama tak pergi konsert..

    ReplyDelete
  11. yong hwa tak der kan? so tak payah patah hati sangat lah sally, takut2 kalau pergi nanti yong hwa jeles pulak...wakakaka...karang dah payah nak pujuk...

    ReplyDelete
  12. tak rajin g konsert ni.. hehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!