Tips cari Jodoh

3:16:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

eh, tetiba sally kasi tips cari jodoh kan..hahaha...sesapa yang dalam proses mencari tu, meh la kita tgk jom...tips ni sally ambik daripada Prof. Dr. Muhaya...

Prof kata....nak cari jodoh ni ikut la gerak hati sbb pada pendapat beliau, gerak hati tu one of cara Allah nak kasi hidayah tentangnya...Tiga sifat orang yang berkualiti yang perlu kita ambil tahu...dalam mencari jodoh...

  • Dengan Allah dia bertaqwa
  • Dengan manusia dia berakhlak
  • Semasa dia bekerja, dia itqan iaitu membuat kerja dengan sepenuh perhatian dan sebaik-baiknya..

Jangan terpikat kepada sesuatu benda yang ada pada dirinya, contoh : muka yang kacak, tutur bahasa yang romantik, duit yang banyak or kereta besar sebab tu semua pinjaman daripada Allah and boleh kena tarik bila-bila masa je...so, nak cari pasangan...tengok balik 3 sifat yang kat atas tu...

Bear that in mind sally, jangan dok asyik gila kat Jung Yong Hwa je...

You Might Also Like

14 comments:

  1. Subhanallah.. semoga menjadi penduan yg mencari jodoh dgn pilihan yg terbaik.. amin. Salam Sabtu Sally :)

    ReplyDelete
  2. nice tips sally..moga kita dipertemukan dgn jodoh yang terbaik.amin~~

    ReplyDelete
  3. tips yg sgt berguna... akan di gunakan dgn sewajarnya . TQ share yer sally..

    P,s : Gila kan Yong Hwa sementara nak jumpa jodoh tu ok rasa nya ^_^ penghibur hati di kala sunyi org kata .

    ReplyDelete
  4. ya ALLAH. semoga hana dapat cari jodoh yang terbaik. in sha ALLAH. :')

    ReplyDelete
  5. Terima kasih kongsikan tip ini. Suka juga dengar motivasi dr Prof Muhaya. Kena ikut gerak hati ye. InsyaAllah...

    ReplyDelete
  6. terima kasih perkongsian tips ni sally.. sesuai untuk akak tips ni.. :D

    ReplyDelete
  7. yess, sha sokokng sally! kihkih. kalau nak yg terbaik, kita mesti la berusaha untk jadi yg terbaik :D

    ReplyDelete
  8. kalau akak nak tinggalkan yong hwa, boleh pass kat zizie x? hehe..

    ReplyDelete
  9. mudah2n Allah temukan saya dgn mrk itu ... aaamin .

    ReplyDelete
  10. Semoga Sally bertemu jodoh dengan orang yang baik-baik

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!