Taiwan Drama | Sonria Pasta

2:30:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Smile Pasta, Sonria Pasta, Wei Xiao Pasta ni semua nama dia la...tapi sally lebih guna Sonria Pasta...senang nak ingat...cerita ni cerita Taiwan...dulu berebut dengan arwah papa masa nak tgk cerita ni kat Astro...tapi dulu laa....tu pun tak dapat...sadis!

cerita ni best...I mean, jalan cerita dia...simple...kelakar....cerita ni masa tahun 2006...masa-masa sally muda remaja dulu..hahaha...saje nak kongsi dengan korang, kot-kot kalau ada yang tetiba tak tau nak tengok cerita apa dah...bergenre komedi dan romantik...serius best! cerita ni lebih kurang macam cerita Korea, "Full House" lakonan Rain tu...Antara pelakon dia, yang confirm korang tak kenal..hehe...Cyndi Wang as Cheng Xiao Shi, Nicholas Teo as He Qun, Gino as He Rui Zhe / Ah Zhe, and Joyce Zhao as Rita...sally sempat jugak minat kat Nicholas Teo ni kejap..hehehe...Nicholas Teo ni orang Malaysia, lahir kat Sarawak woo...tapi dia sign contract untuk menjadi penyanyi di Taiwan, so dia mmg famous kat Taiwan je...yela, lagipun time tu takde CNBLUE lagi...hahaha...so, minat jela dengan Nicholas...

Watch Smiling Pasta online

Synopsis
Xiao Shi is a girl who has gone through many short relationships, 17 to be exact, not one lasting more than 3 months hence, she was cursed with a three-month curse. After being dumped by her 17th boyfriend, the world looks grimmer than ever. At that time, a famous idol, He Qun runs past, bumps into Xiao Shi, and they end up "kissing" on the street. Paparazzi swarmed by and to avoid a bad reputation, He Qun’s manager declared Xiao Shi as He Qun’s girlfriend of one year and fiancĂ©e. Thus, a love contract was made. This story is about how the couple learns to like each other after having disagreements in the beginning, as well as fighting the injustices the media throw at them. Will Xiao Shi finally break her 3 month curse?

You Might Also Like

3 comments:

  1. lama dah saya tdk tangok crta Taiwan ni..kalau dulu layan juga..sebab pelakon lelaki nya ada yang hensem2..^^

    ReplyDelete
  2. rasanya tengok kot cerita ni.. tak ingat lah.. dah lama dah.. tp tajuk familiar.. :D

    ReplyDelete
  3. saya tak pernah tgk lagi... nak tgk la nanti,hehe...macam best je :D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!