Sony Xperia SP vs Sony Xperia ZL

3:30:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Hi..!! Sally sebenarnya dalam proses nak beli henfon baru...tapi tak tau nak beli antara Xperia SP or Xperia ZL...nak beli Xperia Z Ultra or Z1 lari budget la pulak..hehehe...Kenapa Sony..? sebab sally memang minat dgn Sony...even CNBLUE jadi duta Samsung Galaxy S4, kali ni terpaksa membelakangkan dorang..hihi....sorry ye CNBLUE sayang!
ingat nak ambik HTC One or HTC Butterfly...tapi kakak sally tak kasi pulak..hihi...lagipun HTC keluaran Taiwan...so,dia cakap better ambik Sony...so, saya yang menurut perintah! ^_^

Tapi masalahnya bila nak pilih antara Xperia SP dengan Xperia ZL..


Spec : Xperia SP vs Xperia ZL
 Comparison Spec : Phone Arena

tapi kan...beza harga dia sikit sangat je...cuma dari segi spec dia...agak banyak la beza termasuk kamera dia..... memang la beza...kenapa kamera..? sebab Sony mmg terkenal dgn kamera dia yang cantik..bukan la hand phone lain tak cantik...cuma kalau Sony mmg specialty dia kamera...

Sally rasa sally ambik Xperia ZL laa...okay tak..? ke korang ada better suggestion...???


You Might Also Like

14 comments:

  1. ok dh tu ZL kak pon trngin gak nak beli hset sony .. tapi xtau bila hehehe

    ReplyDelete
  2. akak bru bli sony tp xperia M..Pilih 1 pastu cepat2 keluar dari kedai takutnnt ubah fikiran lama2 kt dlm kedai tu.hehee

    ReplyDelete
  3. ada geng... dari 1st hp dulu smpai skrg, smua sony.. dari sony Ericsson, smpai la sony xperia..

    ReplyDelete
  4. amik jer sony hihi sb akak memang pengguna tegar sony.. tapi x tau ag bila nak tukar hurmmm amik ZL

    ReplyDelete
  5. masyuk ni cik sally..ade buat contest menang handphone tak? haha.. gurau je .;)

    ReplyDelete
  6. pilih yang specs dia lagi banyak laa, yang lagi worth it kalau beli :)

    ReplyDelete
  7. mmg tak dinafikan camera sony memang cntik. :)

    ReplyDelete
  8. hmm.. yg merah kt bwh tu lawa..hehe
    apapun, sy ttp sokong nokia,,haha (^___^)

    ReplyDelete
  9. HTC pun okay Sally sbb kita pun guna HTC tapi Sony Ex ZL tu pun okay..

    Ehem..silalah belanjaku sebiji..ahahaha

    ReplyDelete
  10. akak takde experience bab beli smartphone ni sally..

    ReplyDelete
  11. sy pun pengguna sony jugak.. hehe.. bergantung dgn org yg nak pakai phone tu jugak lah.. tengok yg mana sesuai... tapi kalau sy ZL kot.. hehe

    ReplyDelete
  12. kalau dh siap compare..rsanya yg terbaik tulh ptt diambil =) yg ZL pn ok..cun kalernya..

    ReplyDelete
  13. semua hp skg da canggih2 tb jee pki 3310..limited edition hehehe..actually sony best..soound n camera terbaik

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!