Wednesday, October 16, 2013

Making a life or Living a life..?

Making a life - Membina hidup
Living a life - Menikmati hidup

Making a life ialah orang yang bekerja untuk mencari duit buat bayar hutang dan hidup dengan cukup makan, Living a life pulak, orang yang menikmati kehidupan dia...semua benda yang dilakukan akan timbul perasaan seronok sebab mereka mencari makna dalam setiap perkara yang dilakukan...

Actually, semua orang kan berhak untuk jadi kaya, jadi orang yang berjaya dan dapat kebahagiaan...So, siapa yang nak bahagia, pastikan orang lain jugak bahagia...means kita tak boleh la ada hasad dengki kepada orang lain...setiap orang ada rezeki yang berbeza yang Allah dah tentukan...

Orang yang hebat takkan biarkan persekitaran mengubah kehidupan dia... 

so, are we making a life or living a life..??

3 comments:

  1. Selamat hari raya haji buat tuan blog :)

    ReplyDelete
  2. life goes on.. ye betul tu. hidup kita, kita yang kena tentukan. buat pilihan yang terbaik!

    ReplyDelete
  3. buat masa ni.. aefa living a life :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!