Don't say, Don't write if you Didn't do.

8:21:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Entry ni bukan nak banned mana-mana bloggers...sally rasa ada few bloggers yang dah pernah tulis entry pasal ni....tapi sally cuma nak ingatkan je....

"Saya dah follow awak, nanti awak follow saya blk ye"

Sally tak kisah kalau nak suruh follow balik...tapi jangan la menipu kawan....you didn't even follow me and you said you do....?? Serious...sally tak kisah nak follow, even kalau orang tak follow pun blog sally, sally still lagi akan follow...Even yang tinggal jejak je pun sally singgah, melainkan kalau sally betul-betul tak perasan...sally blogging bukan semata nak suruh orang follow...Sally nak orang baca...sally suka follow orang sebab nak baca, nak kenal tentang orang tu...tapi bila ada yang buat macam ni...I was like.....kita baru nak kenal dah start buat cerita tipu gini...?

Sally ni setiap hari bukak blog sendiri...takkan la sally tak perasan kotak follower tu sayang..? Even follower berkurang pun sally perasan...tapi sally anggap tu kelemahan sally...mungkin dia rasa sally tak share benda yang informational untuk dia baca atau untuk dia terus follow blog sally atau mungkin dia dah delete blog dia ke kan...mana tau....kan...?

So, no heart feelings ye sayang-sayang....yang mana rasa sally belum follow dia, meh kasi link...awak tgh happy ni sebab account dah siap...tinggal tunggu Auditor datang je...hahahaha....


You Might Also Like

14 comments:

  1. ika pun alami juga sally, and pernah juga suarakan dalam satu entri yang ika buat, bukan laa nak kata apa, tapi ika pun tak suka orang menipu, kalau kata follow, so follow laa kan, jangan laa kata follow tapi tak follow.
    Follower ika tak ramai, jadi memang ika tahu siapa yang follow ika dan siapa yang tak follow. Bila tengok kat cbox orang kata "follow sini, mind follow back" tapi bila ika check kat follower list takde pun orang tu, bukan batak follower tapi ika pun nak orang baca entri2 ika, bukan semata-mata follow sebab nak tingkatkan follower dorang
    *panjang pula komen

    tahniah sally dah siap kerja ^^v

    ReplyDelete
  2. mm betul tu sally, kinah sokong....

    ReplyDelete
  3. hana baru nak tulis pasal nie. akak dah tulis dlu. haha tak apa. sebenarnya. hana dah banyak kali kena mcm nie kak. betol. kita pown tak ksah kalau nak follow dia. dia cakap dah follow tp menipu. mcm apa je. ! :3

    ReplyDelete
  4. Akakpun ada kena gak, maklumlah, follower tak ramai, lg senang nak cam

    ReplyDelete
  5. selalu jumpa yang macam tu sally.. sabar ya.. yang penting kita happy menulis entri.. :D

    ReplyDelete
  6. tula kan sally,tak bestla tipu2:)

    ReplyDelete
  7. HURm akak yang baru join blog ni dah terkena sally hurm tp tak kisah la lantak dia la nak follow ke x kisah pun , tapi nape mesti menipu? sb nak ramai yang join die ke? hmm kesian kan?

    ReplyDelete
  8. Sabar sally..jom dgr lagu big bang dulu..hehe..tak best la tipu2 kan..ish ish..

    ReplyDelete
  9. lia pon, mmg taksuke dengan org camni

    ReplyDelete
  10. baru kena mcm ni tadi, dia kata dia dh blog follow saya tpi bila check tkdoo pun. nak menipu pun tk pandai :p last2 sye cuma bw blog dia tnpa follow hehehe

    ReplyDelete
  11. kdg2 kita dah follow, tp bila next visit kite bukan dlm list follower nape ye? aefa slalu experience benda ni. jadi kdg2 ada blog tu aefa kena follow 2 kali. kali pertama tu follow mcm biasa. kali kedua dia suruh pilih nak follow guna akaun mana. -.-''

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!