Coffee Obsession, Me & CNBLUE

1:35:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Lambat bersiaran hari ni..hehehe...dah kehabisan idea nak update blog...hahaha...kang cerita pasal kesibukkan kerja, nanti org kata macam awak sorang je yang keja pulak kan..hehehe...walaupun pada hakikatnya kesibukan itu mmg sedang dihadapi...

Hari ni nak cerita pasal coffee...sally mmg addicted dengan coffee...sejak dari kecik lagi..orang sedap-sedap minum milo...sally minum kopi-o dengan nenek sally....hehehe...masa zaman kolej lagi laa...sally minum Nescafe around 3-5 sachet per-day...sampai kan budak bilik risau sebab takut sally selalu sangat migrain...ada jugak dorang kata nak sorok stok Nescafe sally...tapi jarang la berjaya..hehehe...kesian...

Sally tau yang pengambilan kafein tanpa had boleh merosakkan badan...tapi...aduhai...mmg tak boleh nak halang...so, jangan la marah sally...hehehehe....tapi sekarang sally dah hadkan kepada sekali sehari je pengambilan kafein..first sally minum coffee yang mahal, lepas SPM..hahaha...baru nak hidup la katakan...sally g Starbucks...sally beli Cappuccino...sebab itu je yang sally kenal..hikhik...lepas tu sally bertukar kepada Latte or kadang-kadang Vanilla Latte...depends jugak mood masa tu...sally selalu beli yang hot...jarang nak beli yg iced or frappucino...

time by time, my all time favorite sekarang....Caramel Mocchiato with extra caramel! hehehe...buat masa ni laaa...tapi lately ni sally perasan yang sally dah berubah arah...sally selalu beli Iced Caffè Americano...hahaha...rasanya ni mesti sebab Yong Hwa...sebab sally curious sangat nak tau kenapa Yonghwa addicted kepada Americano..


tak pasal-pasal sally pulak yang addict dengan Americano! hahaha...pulak sally beli iced kot! fuhh...serius pelik dah sally ni....tapi sally bukan minum sebab Yonghwa suka tau...Americano ni sally suka sebab rasa dia yang strong daripada Mocchiato..banyak kali sally spot Yonghwa dengan Americano dia..hahaha...


Sally dengan Yonghwa...tetap Yonghwa yang menang...sebab dia ambik kafein lebih kurang 5-10 kali sehari...yes! 5-10 kali...untuk bagi dia tenaga...even dia sama macam sally, tau yang pengambilan kafein tanpa had boleh merosakkan badan tapi tetap caffeine is not resistible...hahaha...chemistry sangat kan..? *Chemistry la sangat!

Bukan Yonghwa je yang suka kafein...semua ahli CNBLUE suka kafein....tak caya..?

004
Yonghwa: I like iced Americano, to me Iced Americano is FANTASTIC!! My love for coffee is really well known among fans ah, when I was having the photoshoot for [THE FNC] for “Leader”, I went out to buy coffee during break time.
005
Jonghyun: I didn’t like it (coffee) when I was a kid. Surprisingly, growing up I find it tastes good. I like caramel macchiato with lots of syrup (sama dengan sally! yeay!!). Drinking coffee is a habit, I guess. It’s harmful to your body. And I have trouble sleeping. So, to be honest, I don’t really enjoy drinking coffee. I already have trouble sleeping, if I drink coffee, I can’t sleep even more. These days, rather than coffee, I prefer grapefruit-ade.
009
Jungshin: I also like coffee, though in this photoshoot I used latte for the effect, I also like iced Americano. As compared to the past, not because I don’t like to drink coffee but more like there is no chance for me to drink and recently I prefer TAKE OUT too. When I was a trainer, I don’t even think to buy coffee to drink as they are really expensive. However, nowadays we really like coffee and drink it quite recently and at least one cup a day, especially Yonghwa hyung, the most he can drink in a day was 5 cups, seem like CNBLUE like coffee nowadays.
008
Minhyuk: I love warm coffee not the cold one. Although I like to drink coffee, only drink when I am free. Warm coffee gives the feeling of enjoying that freedom and not just freedom in term of time or emotions, even when it’s good weather, sitting at the balcony of the shop enjoying a warm coffee; it is indeed a very nice feeling to relax. It would be best if I can have coffee with the girl I like, so that I can chat with her, better than keep exploring new coffee place.

So, kesimpulannya...chemistry coffee antara sally dengan CNBLUE....

Sally + Yonghwa
We are addicted to caffeine and coffee and we feel that Iced Americano is FANTASTIC!!

Sally + JongHyun 
We both love caramel macchiato with lots of syrup/caramel

Sally + JungShin
We used to loved latte, and now we also like iced Americano

Sally + MinHyuk
We loved warm coffee not the cold one..Warm coffee gives the feeling of enjoying that freedom.. enjoying a warm coffee, it is indeed a very nice feeling to relax.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/90/1b/0a/901b0a0d0759e2c42c05f913ed3b45cc.jpg 

p/s : satu entry je hari ni...serius takde idea..hahaha

You Might Also Like

18 comments:

  1. klau sy suka kopi susu kambing..hehe...

    ReplyDelete
  2. hati2 sally.. jgn terlebih. aefa dah xboleh melebihi had -.-'' skrg ni minum 1 cup je da bole heart beat fast.. -.-''

    ReplyDelete
  3. akak tak boleh minum kopi, kesan mengantuk pula..

    ReplyDelete
  4. Akak x minat sgt dgn kopi..pahit..hehee

    ReplyDelete
  5. x suka kopi!..nanti ngantuk lebih dari kerja..

    ReplyDelete
  6. Sya suka minum kopi..tp yg kaw2 punya..pastu serbuk dia tu bleh kunyah2..mmg best..hehe..lg best klu ada jejaka kacak kt sebelah..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  7. saya suka jugakla minum kopi...tapi tak selalu minum pun,hehe...saya pernah minum kopi hitam dgn cappucino je,hehe...saya lebih suka teh! hehe :)

    ReplyDelete
  8. tak minum sgt kopi ni.. ngantok.. prefer teh lg dari kopi..

    ReplyDelete
  9. saya minum kopi bila ada air kopi atas meja . saya lbh suka minum teh limau ...

    ReplyDelete
  10. saya tksuka minum kopi, tpi kalau kopi susu mcm nescafe atau white coffee tu boleh diterima lagi kot. sedap ke starbucks tu? rmai betul org suka minum kopi kt situ. harga dia nmpk mcm exclusive je..lulz :p

    ReplyDelete
  11. wahhhh, tunang ika gila betul starbuck ni masa dia kat egypt dulu, tapi ika tak suka haha, ika tak boleh minum coffee, bila minum sakit kepala huk

    ReplyDelete
  12. hai sally. ros singgah sini. ada masa nanti terjah blog ros ye http://rozeath.blogspot.com/

    me love CN BLUE too.. hehe. boleh geng.

    ReplyDelete
  13. woww..semua thu =) he3, peminat setia ni..tabik la..hm minum kalau jrang2 xslah, kalau kerap bahya tu..baik berubah awal2..tukar minum bnda lain plak..

    ReplyDelete
  14. sally mula start meroyan dah hahaha. jangan minum banyak kopi sally bahaya ooooo.. kesian yong hwa :P

    ReplyDelete
  15. Mmmm...sedapnya kpoi..kan...lagi sedap bila artis kesukaan pun suka..

    ReplyDelete
  16. Kopi mmg minuman terbaik.. sy pun suka :)

    ReplyDelete
  17. belanja qila lah kak sally T_T
    takpernah gi stabak ni hm hihi

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!