Bila rindu.

11:19:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Malam ni nak luah perasaan boleh tak..?

mmm....bila abang sally dah kahwin...and kakak sally bakal bertunang and kahwin tahun depan...tiba-tiba sally terfikir...kalau arwah papa ada kan best....

Arwah ayah sally orang dia sangat la tegas...sampai rasanya kitorang langsung tak rapat dengan dia...and sally lagi rapat dengan mama and ibu je...ohh...tau kan mama sally tu mak tiri sally, ibu tu ibu kandung sally...tapi dari kecik sally duduk dengan mama sebab ibu kerja tak menentu....

Tapi arwah papa orang nya baran....memang sally adik beradik tak suka la dengan perangai dia...tapi dah hampir 5 tahun papa tinggalkan kitorang...rasa sedih tu masih lagi bertapak dalam hati...each time berkunjung melawat pusara dia, sally rasa sayu...mungkin sebab sally anak bongsu kot...

Masa papa meninggal...sally baru masuk semester satu diploma...time tu Allah je tahu camne keadaan sally...dah la duduk berjauhan dengan keluarga...setiap malam sally menangis sebelum terlelap...kadang-kadang kakak sally akan call bila dia rasa sally dalam kesedihan...kadang-kadang malam sally akan mimpi arwah papa berdiri dekat pintu masuk bilik and tengok keadaan sally...yang peliknya adik beradik yang lain tak pernah pun dapat mimpi camtu...mungkin sebab sally terlalu rindukan arwah kot time tu..

mmmm....entah, rasa nak bercerita je malam ni...semoga arwah tenang disana..Al-Fatihah


You Might Also Like

10 comments:

  1. al fatihah, tak mau sedih2 sally, rindu ayah, sedekah kan al fatihah buat beliau... :)

    ReplyDelete
  2. Al-Fatihah untuk arwah papa Sally ya. Abah kita dah 6 tahun meninggal. Kita sama macam Sally. Mimpi arwah abah je

    ReplyDelete
  3. sama-sama kita sedekahkan al-fatihah kepada arwah ayah sally.. ayah akak pun dah lama meninggal.. semoga mereka ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh..

    ReplyDelete
  4. Al fatihah.. jangan sedih2 ye Sally :)

    ReplyDelete
  5. Al-fatihah ..moga arwah ditempatkan ditempat orang2 yang beriman ..sedih pulak umi baca entri ni ..

    setiap yang hidup pasti akan pergi jua .. sedih kan dear .. dah lumrah alam ..

    ReplyDelete
  6. Sabarlah Sally ye, selalu doakan ayah di sana. Akak dulu tak berapa rapat juga dengan arwah ayah, tapi bila dah tak ada, teringat-ingat juga...

    ReplyDelete
  7. al fatihah. harap sally tabah mengharungi hidup tanpa papa. kak pon xleh bayang kalo perkara yang sama terjadi. even ayah memang seorang yg tegas dan kak memang jarang sangat bercakap dengan dia tapi kalo dia tak da memang sangat2 terasa kehilangan... sobs, sobs.

    ReplyDelete
  8. al-fatihah buat arwah pap sally ..oh ya..bestnya da dua ibu...

    ReplyDelete
  9. sama mcm akak dulu la masa mula2 arwah ayah meninggal tapi akak memang anak manja arawah ayah...lagi x dapat nak tahan hari2 nangis... sabar ek sally semua tu ketentuan... akak pun dah nak masuk 7thn ayah tinggalkan kami...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!