Impian.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Hi there!
Korang ada impian tak..? mesti semua orang ada..tak kira la impian tu kecik ke besar ke...as long as kita ada impian, kita akan ada cita-cita untuk dikejar....ada orang impian dia nak kahwin dengan lelaki yg dia cintaI, ada yang impian nak mengembara satu dunia...ada yang bermimpi untuk sampai ke Marikh...sally pun sama, sally ada satu impian, selain daripada habiskan degree, sambung ke Master and InsyaAllah sampai PhD kalau ada peluang...tapi bukan ni impian yang sally nak cerita....sally ada satu impian yang sally tak pernah kongsi dengan sesape...kira korang orang first kot tau!


Dapat bayang tak..? hehe..bukan sally nak jadi pelukis ye kawan-kawan...sally nak bukak cafe...macam cafe yang ada kat Perancis tu...kawasan dia ada byk bunga...ramai oarang singgah untuk relax, student buat assignment...macam kat coffee house mana-mana tuuu...


sally suka sangat tengok Venice...cantik..kawasan dia even agak sesak tapi cantik..dikelilingi air...senang kata tempat tu ROMANTIK gila! sally ada jugak cita-cita nak g Honeymoon kat situ...tapi mahal jangan cerita laa...negara orang...tak pun bukak cafe somewhere macam dekat Eiffel Tower @ Paris...best kan..?


Lagi satu sebab kenapa cafe...sebab sally sangat suka caffeine! Addicted kot..hahaha...sally suka baking, buat pastry...jauh gila daripada bidang yg sally ambik sekarang....sally pernah ada ambition nak jadi Barista...tapi rasanya macam nak kena jadi HR manager je..?

barista (buh-ree-stuh) (from the Italian for "bartender") is a person, usually a coffee-house employee, who prepares and serves espresso-based coffee drinks.


Sally paling happy bila nampak coffee...I just loved the arts yang caffeine boleh buat...lepas tu orang happy masa ada kat cafe kita..makan pastry and cake yg kita baked sendiri....ingat nanti nak ambik short course untuk jadi barista laa...best kan..?


Rasa-rasa korang la kan..boleh jadi kenyataan tak impian sally ni..? ke sally terbang terlalu tinggi sampai tak nampak alam nyata..? I do really hope, this will not just going to be some sort of dreams...should I catch it..? should I run for it..?

You Might Also Like

8 comments:

  1. cantik nya :) semua pic buat akak rasa teruja ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..? Ya Allah...sally rasa nak sangat buat benda ni sekarang :)

      Delete
  2. akak pernah membaca buku hm tuah, katanya semua kejayaan bermula dengan imaginasi dan angan-angan.. insya-Allah segalanya akan jadi kenyataan jika sally berusaha mendapatkannya.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak...Sally akan usahakan apa yang termampu... :')

      Delete
  3. Assalamualaikum kak . huu . . lawanya O.O
    haih . kalau ain nak rumah depan cemtu . . lahai .. cantik sangat :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...rumah? nak ada kedai kopi depan rumah ke hapee...??

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!