Bride to Be #1

11:30:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

hah! excited la tu...? tetiba pulak sally jadi bride-to-be..? lalalala...belum..belum...tgh setia menunggu Yong Hwa masuk meminang...hahaha...actually sally tgh bantu kakak sally yang akan bertunang bulan November ni...majlis 3 in 1...macam kopi pulak dah..hahaha...majlis bertunang, majlis sempena menyambut dia bekerja selama setahun...and majlis hari jadi sally...hahahah...nak jugak kan..? ehem..ehem...save the date ye...16th November... :P

Biasa la kalau dah nama pun "adik"...selalu akan jadi mangsa menolong...macam wedding abang sally dulu pun sama..hahaha...sekarang ni kena prepare untuk majlis tunang dia jugak...actually kakak sally tak nak buat majlis tapi sebab dah berjodoh dengan orang Kelantan, orang jauh kan...so, kena jugak la buat sebab nak kenal-kenal dengan family dorang..huhuhu....dulu kan, kakak sally dengan bangga nya cakap dia takkan suka kat orang kelantan...sekali...? cinta mati dah...hah! ambik! tapi dah jodoh kan..?

Alkisahnya sebab bakal tunang dia keja ikut kapal..selalu je offshore...surveyor la katakan...so, kakak sally terpaksa la prepare untuk 2 pihak punya sekali...sebab takkan nak suruh bawa hantaran dari kelantan...kang habis rosak dalam perjalanan pulak...so, solution dia..kena la prepare untuk 2 pihak...and sally terpaksa la prepare untuk kakak sally punya sebab dia nak kena settle yang sebelah lelaki punya...adoi! asyik buat hantaran orang je..sendiri punya bila ada peluang ni..? ^_^


So, hari ni sally settle kan bahagian door-gift dia dulu...kitorang tempah chocolate bar je...tapi ade design laaa...reben tu kalau nak suruh orang tu letak..satu coklat dah RM0.20...cuba kali dengan 100 pcs..? rugi rugi...so, buat jela...bukan susah pun.... habis jugak la 4 episode "Boys over Flower" tadi masa buat reben ni..hehehe...



setelah dipilih-pilih...lastly sally cakap dengan akak, pilih yang design atas sekali tu...sebab yang bawah ni nampak agak serabut sikit...hehehe....better yang atas sbb nampak simple and color dia pun nampak soft je..kan...?? so, starting this week dah kena struggle prepare hantaran dia....nasib baik la kakak ada sorang je..kalau ada 3-4 orang...? hehehe... :)

You Might Also Like

20 comments:

  1. Uwaaa Vee pun nak ikut celebrate bday akak sekali :( tp jauhhh. Huhuu

    ReplyDelete
  2. betul tuh..design kat atas lg cantek dari yg bawah!

    ReplyDelete
  3. Fenin jugak kepala tu kan Sally bila kena prepare tuk belah lelaki...untung pihak lelaki bermenantukan menantu yg rajin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak OKje...tapi nak buat camne..terpaksa la

      Delete
  4. woaaaaa bestnya buat benda nie. Nad minat sgt hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak cakap...kalau tau bg semua kat Nad :P

      Delete
  5. woa...bagus2..jimat duit kan..ada tangan seni Sally ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangan seni..? hehehe..tu namanya kedekut anim :P

      Delete
  6. Cik sally kitew nie minat korean ehhh.... adik2 anne pun minat gak.... aduhai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...minat sangat tu tak la...tapi boleh la layan

      Delete
  7. Replies
    1. kan kak..? hehehe...sally pun suka tengok!

      Delete
  8. haha nak jadi boleh jerk sally nak jadi mummy angkat! hihihi . huwaaaa best laaa akak sally erkk ada adik boleh tulun mcm2!! huhuhu. nant jangan lupa tangkap gambo byk2 nak tgokkk mummy sally dengan kakak diaaaaa hihihihihi :P

    ReplyDelete
  9. hebat la sally buat..nampak comel je tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akmal...hihi...tu main buat je..redah!

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!