PUASA | Bad News + Good News!

4:59:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum...

lambat sikit dapat update entry...hari ni super busy! mmm...hari ni puasa...ganti pose lagi 2 hari...so, ada lagi sehari je nak kena ganti...hehehe...memang agak lewat ganti...sebab dugaan lapar kan...hehehe...

back to topics, hari ni dapat berita baik and berita kurang baik...nak dengar mana dulu...?? bad news first...ikut turutan penerimaan....

bad news, Community Service (CS) yg sally kena jalan kan utuk subject kat UiTM sekarang kena sabotaj...actually sally ketua utk bahagian seminar which is lain-lain...CS dgn seminar sepatutnya 2 event yang berbeza...tapi we olls kan PJJ students...so, we olls decide nak jalan kan sekali...benda ni akan berlangsung on 1st June masa Birthday Agong. Nak dijadikan cerita, ketua utk CS dah siap proposal,dah approved by UiTM dan dah dapat budget..and kitorang pon dah decide nak jalankan seminar dalam CS...guess what?? hari ni dia call and cakap, "You guys should fine your own sponsor.."... I was like...haaaa...kau biar betul...lagi 2 minggu kot....dah la budget semua nak kena buat from the very start...equipment kena cari sendiri, cenderahati, payment utk penceramah...sumpah kejam gila dorang....banyak kot benda sally n group sally nak kena settle...haihhhh...

ada 2 good news...first, penceramah sally dengan senang hati cakap..."I'll give a talk for FREE..I wanted to do some community service too just like you all"....syukur...syukur alhamdulillah...sekarang sally cuma nak kena cari sponsor utk bg penceramah sally cenderahati and makan la kan...kesian dia bg ceramah free pastu takde pape kita bagi dia kan....
second good news....I've got my sponsored...sape yang baik hati tu...? mesti la my Dato' Mohamed Nazir Meraslam, bos sally yang suka bebel sebab sally gemuk =,="...jenuh buat muka seposen dekat dia...actually mula-mula segan sebab dah selalu susahkan dia...tapi...hehehe...ni kes darurat!

So, that's my day...korang macam mana?? kepada sesiapa yang puasa tu...selamat berbuka...!!


You Might Also Like

3 comments:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!